Мария Габриел с първи коментар за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен"

  • 16 март 2024 21:33

  • 2282
  • 16
Мария Габриел с първи коментар за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен"
© Булфото

На извънреден брифинг вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова направи първи коментар и даде повече информация за освобождаването на отвлечените български моряци от кораба "Руен".

Днес с помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 г. кораб "Руен", сред които и седем български граждани, беше освободен. Всички моряци са в добро здраве, намират се на борда на индийския военен кораб, съобщи Габриел.

Още от самото начало Министерство на външните работи в съдействие с всички инстутуции, се ангажирахме с освобождаването на моряците. Целта ни бе получаваме постоянна информация и такава за местоположението на кораба. Радвам се, че ежедневните усилия дадоха резултат, заяви външният министър в оставка.

Оттук нататък полагаме усилия за тяхното своевременно завръщане в България, каза още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя припомни, че плаващият под малтийски флаг от Южна Корея за Турция товарен кораб "Руен" беше похитен на 14 декември миналата година в Арабско море от пирати, а на борда му бяха осем българи и десет чуждестранни моряци. Габриел подчерта, че още от началото на инцидента МВнР, в тясно сътрудничество с всички компетентни български институции, задграничните представителства на Република България в региона, международните ни партньори в ЕС и НАТО, са се ангажирали изключително активно в усилията за освобождаване на българските моряци и екипажа на борда. Поддържани бяха ежедневни контакти и на най-високо и оперативно равнище, в т.ч. и с ръководството на водената от ЕС военноморска операция "Аталанта", охраняваща търговски кораби, плаващи в Арабско море, посочи Габриел. Тя отбеляза, че целта е била получаване на постоянна информация за състоянието на моряците, за местоположението на кораба, проучване на всички възможности за своевременното им освобождаване.

Българските моряци от отвлечения кораб "Руен" са освободени, прибират се у дома

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова припомни, че на 17 декември миналата година, отново с помощта на индийските военноморски сили, от борда на похитения кораб бе евакуиран раненият помощник-капитан.

По-рано днес в МВнР беше поканен извънредният и пълномощен посланик на Индия в България Санджай Рана, като бе отправена молба за съдействие за освобождаването на моряците от индийските власти и за предприемане на всички възможни действия за опазването на техния живот и здраве. Благодарение на усилията на индийските военноморски сили, екипажът от кораба "Руен" бе освободен, каза министърът на външните работи в оставка. 

Тя изказа благодарност за съдействието на индийската страна в целия процес по освобождаването на българските моряци. Габриел благодари още на екипа си от МВнР, Ситуационния център на министерството, задграничните представителства на страната, международните партньори, включително и на министъра на външните работи на Италия Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент, с когото от ведомството са били в контакт и днес.

МВнР и всички компетентни институции ще останат в пълна мобилизация до освобождаването и успешното завръщане в България и на всички останали български моряци, които все още се намират в ръцете на похитители, каза още Габриел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2282 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2024.03.16 | 21:53

1
РУСКИЯ ТРЪБОСЛАГАЧ БОЙКО ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ПУТИН
????!!!

2024.03.16 | 22:02

2
"Другарко"Неделчева,КАКВО става с ПЪТНАТА КАРТА,ТЪРСИТЕ ли я ???? Между другото,КЪДЕ ,КОГА и КАК ГЛАСУВАХТЕ на последните ИЗБОРИ в България,ГАБРИЕЛ???? А,ЗАЩО ,НЕ ГЛАСУВАХТЕ ???
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.03.16 | 22:08

3
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.03.16 | 22:39

4
Не е Габриел, още по- малко Денков . Президент Радев свърши цялата работа.
Снежко Снежев

2024.03.16 | 23:23

5
Крокозъбел, пращайте сега Тагаренко при индусите да им... духа:)))!

2024.03.16 | 23:24

6
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
123121111212

2024.03.16 | 23:53

7
Радев се е обадил на пиратите и е казал Ако продължавате да ме ядосвате ще кажа на Путин и ще му пратя координатите по вайбър Ще ви направи заря като на 3 март и онея нещастници африкански се уплашили като зайци и пуснали кораба на домуза с пудра захяр от колумбия

2024.03.17 | 00:11

8
ГарванИЛ плашипутарник Макронскийй, Кралят на Плашипутарниците.
Teodor

2024.03.17 | 01:30

9
Мария гледай децата
Жълтата гостенка

2024.03.17 | 03:52

10
..................

Добави коментар

Водещи новини