Стефан Янев: Време е да търсим политиката на съзиданието

  • 15 март 2024 15:00

  • 433
  • 6
Стефан Янев: Време е да търсим политиката на съзиданието
© Булфото (архив)

"Време е ние като народ да се замислим и да търсим политиката на съзиданието, политиката, която ни води към обща цел, обща мечта. В момента ние нямаме мечта". Това е мнението на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен - лидер на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" и бивш служебен премиер пред БНР. 

"В последните години под политика се разбира преди всичко някакъв вид шоу на обвинения, на сочене с пръст и лепене на етикети. Ако не си достатъчно шумен и готов да обвиниш някого, макар и той да не е виновен, значи ти не говориш политически едва ли не. Това е широкото разбиране на политиката - това е политиката на скандала", добави Янев. 

Според него ГЕРБ и ПП-ДБ ще успеят да се договорят как да продължат съвместното управление. Проблемът обаче е, че там няма спор, няма разговор за базисни политики, няма разговор къде искаме да видим България след 4, след 10, след 20 години, каза със съжаление Янев. 

По думите му управлението на страната не е като управлението на фирма.

"Говорим за управлението на държавата ни. В това отношение наличието на споразумение, както и да се нарича, дава основата на това кой за какво отговаря, какъв е механизмът и отговорностите при взимане на управленските решения", каза още лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но". 

Според него самото споразумение може да бъде частично открито, частично закрито, но такова трябва да има.  "Какво и защо се говори не е толкова важно, важен е резултатът", подчерта той. 

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен смята, че хората не гласуват на избори, защото са загубили чувството си за принадлежност към държавата, към политическото, което им се предлага - политика на скандала, а не политика на съзидателност. Той е категоричен, че това е направлението, което трябва да се промени. 

"Нека да работят заедно, но не трябва да се лъжат избирателите, че ще "правим чудеса", а на другия ден не правим чудеса", каза бившият служебен премиер. 

"Предположението, че ще има правителство, означава, че по важните въпроси са се разбрали. Кои са те - ние не знаем, защото не са дискутирани пред нас. Нас ни занимават с дребнотемие. Говорим за управлението на държавата и решаването на въпросите на българските граждани. В следващите дни ще се разбере дали наистина има такова съглашателство и разбиране по определени въпроси, на базата на което ще бъде създадено това правителство евентуално", коментира той.

Борисов: Понеделник или папката с мандата ще бъде изпълнена, или директно отиваме на избори!

След кончината на патриарх Неофит Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен посочи, че ще го запомни като добър и смирен човек: "С всичките му качества на духовен лидер и водач намираше начин винаги да търси баланс, да бъде дипломатичен и да прави най-доброто. От неговото излъчване, от поведението му за мен оставаше усещането, че той убедено търсеше най-добрите решения". 

Ежедневието ни и средата на стрес, която създаваме около себе си, позволяват такива тенденции - да бъдем груби, арогантни, забързани, да не се замисляме понякога, коментира Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен. Според него оценката, която се дава на Негово Светейшество, е преди всичко оценката от миряните - те оценяват неговата заслуга и принос за този добър тон, към този тип помирение. Тази оценка идва не само от християните, но и от хора от други вероизповедания, подчерта той. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
433 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Боко

2024.03.15 | 15:21

1
Браво,генерален!!!
направо

2024.03.15 | 16:49

2
masonsko???
ati

2024.03.15 | 17:16

3
Още един столи4анин в пове4е.
ati

2024.03.15 | 17:50

4
Сьберете се вси4ки в гьльбарника и сьзедавайте барабар с президента.

2024.03.15 | 19:21

5
Изчезни, копейкаджия продажен.

2024.05.25 | 08:58

6
❤️ Г­о­­р­­е­щ­и­­ ­­­м­­­о­м­­­и­­ч­е­­т­­­а­­ ­в­­­и­­ ­­о­­ч­­а­­к­­­в­­а­­­т ­­-­ X­­­1­­8­­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини