Шалапатова: Не се предвижда замразяване на минималната заплата

  • 13 март 2024 16:02

  • 621
  • 5
Шалапатова: Не се предвижда замразяване на минималната заплата
© Булфото

Министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е заяви, че не се предвижда замразяване на минималната работна заплата, предаде БНР.

"Все още не се обсъждат конкретни варианти. Нашето предложение към социалните партньори беше в рамките на тази седмица те самите да върнат към държавата, в лицето на МТСП, тези критерии, които могат да залегнат в бъдещия механизъм. Не е вярно, че ние сме давали предложение за конкретен критерий, който да бъде водещ в определянето на минималната работна заплата. Не е вярно, че предлагаме нейното замразяване", заяви Шалапатова.

В началото на седмицата от КНСБ алармираха, че на бизнеса и синдикатите са предоставени за обсъждане варианти за механизъм за определяне на минималната заплата, изготвени от социалното министерство. Един от тях предвижда тя да не се увеличава, ако в средносрочната бюджетна прогноза е заложен спад на брутния вътрешен продукт, производителността на труда и други индикатори. 

Министър Шалапатова подписа Меморандум с Испания за развитие на социалната икономика

Президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) определи в интервю за Националното радио идеите на министерството като "неадекватни".

В момента според Кодекса на труда минималната заплата е 50 на сто от средната за период от 12 месеца. 

Промените се налагат заради транспонирането на директивата за минималните заплати в Европейския съюз, което трябва да стане до ноември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
621 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.13 | 18:59

5
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man
Спонсор

2024.03.13 | 18:07

4
ЕВРОПЕЙЦИ с МУРГАВИ езици не станахме! ПЕТДЕСЕТ И ВТОРИ ЩАТ също! И на МАРС не ни искат! КО ПРАЙМ ТОГАВА?
Спонсор

2024.03.13 | 18:01

3
Тъз не е ли командировка в МАДАГАСКАР за ИНОВАЦИЙ?

2024.03.13 | 17:09

2
Докато България не се изчисти с тия с руските фамилии ще живеем като роби. Закон за всички с руско потекло да не са в администрацията на България. С/ъщото е и за наследниците на БКП които са окупирали цялата ни държава.
666

2024.03.13 | 16:33

1
Тая ши замрази заплатите само на социалните работници. Долна измет!

Добави коментар

Водещи новини