Мария Габриел: България има ключова роля за опазване на външните граници на ЕС

  • 07 март 2024 12:30

  • 303
  • 3
Мария Габриел: България има ключова роля за опазване на външните граници на ЕС
© Булфото

Колкото по-скоро България и Румъния се присъединят към Шенген и по суша - нещо, което вече заслужиха, толкова повече възможности ще имаме да се справим с предизвикателствата, свързани с миграцията. Това заяви във втория ден от конгреса на ЕНП в Букурещ вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел.

Тя подчерта, че страната ни има ключова роля за опазване на външните граници на ЕС.

От трибуната Мария Габриел благодари на председателя на ЕНП Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище за подкрепата му за България и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в “в най-трудните времена през последните две години” и на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за подкрепата по ключови политически теми като Шенген, еврозоната и Националния план за възстановяване и устойчивост.

Мария Габриел: Заедно външната политика и търговско-икономическите отношения на България правят страната ни по-силна

Като основни приоритети тя очерта сигурността в Черно море, укрепването на границите, продължаващата подкрепа за Украйна, енергийната сигурност.

“Трябва да инвестираме повече в енергийни мрежи, видяхме какво се случи в Украйна заради агресията на Русия. Ролята на България, Гърция и Румъния е ключова в това отношение. Трябва да намалим зависимостта си”, каза Мария Габриел. 

Тя допълни, че повече от всякога е необходима близка координация със съюзниците ни от НАТО и подчерта, че България подкрепя Украйна, Република Молдова и Грузия по пътя им към ЕС.

На финала Мария Габриел призова за създаването на фонд за европейска култура и подкрепа на културните индустрии. Тя сподели подкрепата си за номинацията на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е като водещ кандидат в листата на ЕНП за изборите за Европейски парламент през юни, предава БТА.

Веднага след изказването си Мария Габриел отиде до Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и двете се прегърнаха.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
303 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:13

3
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­­м­и­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­­а­т ­-­­­ X­­1­­­8­­.­­­F­­­U­­N

2024.03.07 | 17:13

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
тая

2024.03.07 | 13:42

1
тая торба с еврогейски клишета

Добави коментар

Водещи новини