Райчев: Появата на Румен Радев като политическа сила може да спре партиите да отидат към избори

  • 07 март 2024 08:50

  • 519
  • 4
Райчев: Появата на Румен Радев като политическа сила може да спре партиите да отидат към избори
© Нова тв

Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация на всички страни .Това коментира в предаването „Здравей, България” Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал, бивш министър на отбраната.

По думите му сигналите за политическата ситуация в България показват, че предстоят сериозни преговори и двете страни в тях искат да заемат по-сериозни позиции.

„Важно и спешно е да има МС, защото само при наличие на МС ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и съдебната система. Първият въпрос, който трябва да бъде решен, е, как ще изглежда Министерски съвет”, уточни той. 

По думите му преди подаването на оставката правителството е трябвало да направи публичен отчет точка по точка, за това, какво е изпълнено.

Според Шаламанов позициите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се засилват и ПП-ДБ трябва по-сериозно да се фокусират върху преговорите.

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. "Връщаме се в изходната точка на конфликта. Разговорът за прокуратурата е битка за властта. Нужно е съгласие за основните принципи между партиите, които предстои да водят преговори по между си”, каза Александров.

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев допълни, че ПП-ДБ са започнали да се опияняват от властта.

„На тях им хареса да използват всички лостове на властта и това кореспондира изцяло с Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Докато Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически беше поставен на амбразурата, той обра и всички негативи с някои от своите изказвания. Василев успя да акумулира сериозна властова машина. Категорично ПП-ДБ не искат да отстъпят от властовите позиции, които завладяха”, каза още Керемедчиев.

Орлин Колев: Формата и начинът, по който ще бъдат проведени консултациите зависят от президента

По думите на Андрей Райчев появата на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на като политическа сила може да спре партиите да отидат към избори.

„Съвсем реалната опасност за цялата конструкция е, че Радев може да оглави политически проект”, добави Райчев.   

Последвайте канала на

Росица Валентинова
519 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:18

4
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­и­ ­м­­­о­­м­и­­ч­е­т­­­а­­­ ­­в­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­­N

2024.03.07 | 11:01

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
ati

2024.03.07 | 09:32

2
Поредната химера.

2024.03.07 | 09:27

1
"Не можело да се допусне РУСИЯ да спечели войната !" Голяма глупост , изречена от голям глу пак като Шаламанов ! РУСИЯ никого няма да пита !!! Всеки срещу нея ще бъде унищожен ! САЩ затова се дърпат от Украйна !

Добави коментар

Водещи новини