Илхан Кючюк посрещна делегация от Узбекистан в ЕП

  • 05 март 2024 15:56

  • 697
  • 1
Илхан Кючюк посрещна делегация от Узбекистан в ЕП
© Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е проведе среща на високо ниво с делегация от Узбекистан, на която бяха обсъдени редица възможности за свързаността между ЕС и Централна Азия и развитието на нов геоикономически стратегически коридор между Брюксел и Ташкент, съобщиха от пресцентъра на българския евродепутат.

„Никога досега в историята отношенията между ЕС и Узбекистан не са били по-добри, отколкото са днес. Подписахме исторически търговски споразумения като Споразумението за засилено партньорство и сътрудничество и GSP+, които днес подпомагат увеличаването на търговията и инвестициите от ЕС в региона. Проектът GLOBAL GATEWAY на ЕС предоставя безброй възможности за инфраструктура, технологии, устойчив транспорт и екологични вериги за доставки на критични суровини, които ще позволят на Узбекистан, други държави от Централна Азия, съседните държави и Съюза да развият най-голямата енергийна революция на бъдещето с нови и екологични възможности, които ще променят света и нашите общества.“, каза Кючюк по време на срещата.

Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е подчерта, че ако Централна Азия - с Узбекистан в центъра - се възползва от тази възможност заедно с Европейския съюз и изгради ново партньорство, основано на търговията, сигурността, свързаността, опазването на околната среда, инфраструктурата, контактите между хората, университетския обмен, това ще допринесе за изграждането на по-стабилно бъдеще. 

Илхан Кючюк: Трябва да работим целенасочено за пълноправното ни влизане в Шенген

Евродепутатът коментира и доклада за Узбекистан, в който се подчертават, че ЕС подкрепя и разглежда Узбекистан като надежден и доверен регионален фактор, който работи за по-обединена, независима и интегрирана Централна Азия. Заедно сме готови да предприемем нови стъпки към трансгранична и вътрешнорегионална свързаност за целите на сигурността, търговията и енергетиката, която ще укрепи както ЕС, така и Централна Азия по отношение на устойчивостта, безопасността, стабилността и иновациите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 17:42

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини