И зам.-министър Дечев се срещна със Светлана Тихановска

  • 05 март 2024 15:11

  • 633
  • 3
И зам.-министър Дечев се срещна със Светлана Тихановска
© МП

Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев изрази надежда, че Беларус ще се върне в политическото и културно семейство на европейските демократични държави по време на среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска.

“Вие сте смела жена, която не се страхува да се опълчи на един от последните диктатори в Европа. Впечатлен съм как преди няколко години хората на Беларус застанаха зад правото си на честни и свободни избори и на демократично развитие. Те показаха колко важни за тях са гражданските им права и свободата. Вярвам, че когато демокрацията победи, Беларус ще бъде приета в международното семейство и ще се присъедини към най-важните европейски организации”, заяви зам.-министър Дечев. 

Премиерът Денков: Беларус е пример как може да бъдат счупени демократичните правила

Дечев и Тихановска обсъдиха ситуацията с беларуските граждани, които са преследвани от режима на Лукашенко и са принудени да живеят извън границите на страната си. Тя определи съдбата на около половин милион живеещи извън родината си беларуси като задаваща се международна хуманитарна криза. Г-жа Тихановска даде примери как режимът на Лукашенко използва инструментите на международните институции, като Интерпол, за да преследва дисиденти и опозиционери. От своя страна г-н Дечев се ангажира да адресира проблемите на беларуските граждани, които пребивават на територията на България, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
633 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.05 | 17:44

3
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
Спонсор

2024.03.05 | 17:00

2
Само я помолете да не твори"ЦЕННОС ТИ" като унас, щото се нагледахме 35 години на ШЛАКА!
alexievi

2024.03.05 | 15:49

1
А този с кафявите гащи какво прави там?

Добави коментар

Водещи новини