Премиерът Денков: Беларус е пример как може да бъдат счупени демократичните правила

  • 05 март 2024 14:31

  • 1167
  • 22
©

Примерът на Беларус е нагледен и тъжен пример за това как в една развита европейска държава, с много добро образование, наука, технологии и развита икономика, може да бъдат счупени, казано разговорно, демократичните правила. Резултатът от това да бъде установяването на една диктатура, която не позволява развитието на каквото и да било опозиционно или демократично движение в държавата.

Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след срещата си с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановская в Министерския съвет. 

Ако имаш различно мнение изборът е - или да попаднете в затвора или да напуснете държавата. Това е пример, който всички трябва да имаме. Няма държава, която да е застрахована от такова развитие. Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила.  Да няма хора, които да нямат неограничена власт, посочи още Денков.

Според министър-председателят трябва да има ограничен брой на мандатите на президента. "Историята показва, че изкушението да отидете към диктаторски режим, смятайки че вие сте най-подходящ да управлявате една държава, е изключително голямо", каза още Денков.

Желязков също се срещна с лидера на опозицията в Беларус Свeтлана Тихановская

Светлана Тихановская поздрави българите по случай 3-ти март и напомни, че и двете държави са водили борба за свобода. 

"Опонентите на управляващите в Беларус, които се опълчиха, може да бъдат задържани години наред. Ние показахме, че сме на страната на украинците, защото те се грижат не само за своята страна, но ние сме взаимно свързани. В Беларус не може да има мир и сигурност при тези условия. Ние призоваваме България да подкрепя украинците. Ние сме изправени пред окупация. В Украйна се борят срещу руските ракети, докато в Беларус се борим срещу подчиняване на нашите институции. Русия се опитва да унищожи нашия народ", отбеляза Тихановская. 

Тя призова българския народ и правителство да подкрепят Беларус срещу руските амбиции.

Вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова осъди остро съучастието на Беларус в зверствата на Русия. "Ние осъждаме ролята на Минск като съучастник на Русия. Трябва да бъдем бдителни по отношение на заобикаляне на санкциите. Ние заставаме зад европейската подкрепа към беларуския народ. България ясно и последователно подкрепя тези усилия", съобщи тя.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1167 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Юлиян

2024.03.06 | 05:47

22
Сменявам две "демокрации",нашата и украинската,за един Лукашенко!
Юлиян

2024.03.06 | 05:42

21
"Глюпакът" сам се закопава.Развита европейска държава,с много добро образование,наука и технологии,развита икономика.Това го признава,може би без да иска и Денков.Е,тъжно било,че нямало "демокрация".Притрябвала им е в Белорусия такава "демокрация"-в кавички.Ако и там беше дошла "демокрацията" като у нас,нямаше да имат всичко това,което изброи без да иска Денков.Там всичко си остана държавна собственост,а "приватизаторите" получиха отмерен и точен "шут" от "Батьки" и не можаха да"помогнат" със съвети как да си ликвидират предприятията, заводите и образованието.Затова и имат всичко това.Е,нямали "демокрация".Ние си имаме,ама заводите и фабриките ни ги няма."Образованието" пък въобще никакво го няма.На последно място в Европа.Само едната "демокрация" ни остана и тя в кавички.Де да имаше и у нас един такъв мъжкар като Лукашенко!Сменявам две "демокрации" за един Лукашенко!
Юлиян до 11

2024.03.06 | 04:54

20
Напълно съм съгласен.Лукашенко наистина е велик президент и държавник.
Юлиян

2024.03.06 | 04:51

19
Беларус наистина е пример за това как трябва един наистина отговорен ръководител да пази страната си от развал.Когато даже и в Русия Елцин и неговата кохорта "клекнаха" и се поведоха доверчиво по акъла на американските "съветници",затвориха и продадоха всичките си предприятия и така унищожиха икономиката си,"Батъка" прояви твърдост и решително отхвърли всякакви опити за намеса в икономиката на Беларус.Не позволи да се ликвидира нито едно предприятие.Всички заводи продължиха да си работят.Опази си държавата от американските "скакалци".С твърда ръка се справи с опитите за устройване на Майдан като в Украйна и натика такива марионетки като нашата "гостенка",там където им е мястото.Или в затвора,или в емиграция.Така че,Тихановска ще си остане "тиха".

2024.03.05 | 21:11

18
Лукашенко е велик президент ! Китай го прие с почести ! Голям мъж , който спаси страната си ! Беларус е кукла , прекрасна страна , недосегаема ! Путин им даде ядрено оръжие !

2024.03.05 | 17:45

17
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
Бивол

2024.03.05 | 17:26

16
Браво!!! Точно!!! Ние нямаме на национални телевизии!!! Това са американски телевизии!!!
Бивол

2024.03.05 | 17:22

15
Долни безродници!!!Вие не сте раждани от майки!!!

2024.03.05 | 16:55

11
А какви са тези "демократични" правила и кой ги е написал? По - голям тоталитаризъм от вашата "евроатлантическа демокрация" няма. Лицемери продажни.

2024.03.05 | 17:14

14
Как какви??Каквито им трябват за момента!!!
да

2024.03.05 | 15:37

7
да не са отменили референдума подписан от 640хил. души???

2024.03.05 | 17:13

13
Има сапунчо,има посолство,какви референдуми!!

Добави коментар

Водещи новини