Поптодорова: Смята се не дали, а кога се очаква опит на Русия да тества готовността на НАТО

  • 29 февруари 2024 08:20

  • 856
  • 8
Поптодорова: Смята се не дали, а кога се очаква опит на Русия да тества готовността на НАТО
© Novini.bg/ Canva

Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира много рядко. Последният път, когато са се събрали, е бил през 2009 година. Подобен апел за помощ от Русия беше отправен от Донецк и Луганск преди нападението над Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров подхвърли една уж непредизвикана реплика, че „Молдова е в същата ситуация. Това заяви пред бтв Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13326

„Това дава основания за стратегически стъпки за засилване на отбранителния капацитет. Затова един по един военните министри и лидери на държави като Германия, Дания, Швеция, Франция, Полша, Балтийските държави дават преценки колко години ще са необходими на Русия да възстанови загубите от сегашните военни действия срещу Украйна, за да предприеме ход срещу друга европейска държава. Смята се не дали, а кога се очаква опит на Русия да тества единството и готовността на НАТО“, каза още тя.

Думите на Макрон за войски в Украйна стреснаха съюзниците от НАТО

„Еманюел Макрон говореше за стратегическо двусмислие. Опитваше се да наложи и постави Франция в сърцето на стратегическите дискусии относно засилване на отбранителния капацитет. След това външният му министър направи уточнение. Всички държави отрекоха да има такова намерение за изпращане на войски в Украйна“, посочи вицепрезидентът на Атлантическия клуб по отношение на изказването на френския президент.

„Ако чешкият премиер не беше изпуснал фразата публично, че подобна тема е била на масата на закритата среща в Елисейския дворец, изобщо нямаше да водим този разговор. Според мен той го е направил умишлено, но поне вече може да се изчисти стратегическото виждане на всички лидери на държавите в НАТО и на военното ръководство. Няма никакви планове и решение за разполагане на войски на НАТО в Украйна“, добави тя.

„Виждам голяма активност във военното крило и главното командване на европейските сили, за да се активира военното планиране. От началото на годината идват предупреждения от различни лидери. Военният министър на Германия обяви, че Алиансът трябва да се готви за война с Русия. Всички артикулират възможността за атака на Русия срещу държава от НАТО“, допълни Елена Поптодорова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
856 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.02.29 | 09:46

8
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.29 | 09:29

7
минах тази сутрин през летището, заредили са кремчета
Бойков

2024.02.29 | 09:18

6
Не ви ли е срам да давате трибуна на тая крадла,дето трябваше да наровете в Полша!!! Ама кво ли питам. Нали сте на обща хранилка!!!

2024.02.29 | 09:14

5
Тръмп ще разпусне нато
цигането доган

2024.02.29 | 09:05

4
с амо б окл уци канят като тях
бтв минетите

2024.02.29 | 09:04

3
бтв ако кажете лоша дума за русия ще ядета х уя
филанкиши

2024.02.29 | 08:53

1
Много разбира. Най-вече от кражба на луксозни сапуни!

2024.02.29 | 08:57

2
Хаха точно

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини