Стойчева "се отчете" на Борисов за нощувките си зад граница: Всички са с ясна цел, която може да бъде измерена

  • 28 февруари 2024 18:48

  • 1776
  • 5
Стойчева "се отчете" на Борисов за нощувките си зад граница: Всички са с ясна цел, която може да бъде измерена
© БНТ

В интервю за БНТ министърът на иновациите и растежа Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни "даде отчет" на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов защо е нощувала в чужбина 51 дни. Тя е изненадана, че актуалните теми се въртят около командировките на министрите в кабинета и подчерта, че фокусът трябва да е върху това какви трябва да са действията и политиката на представителите на изпълнителната власт. 

"Основният ни фокус е привличането на инвеститорите и позиционирането на България като добро място за работа и живот. Всяко едно от пътуванията е свързано с конкретен резултат. Участвах в стратегическия диалог между Америка и България, следващото ми пътуване беше свързано с подписване на споразумението "Артемида" между България и НАСА, което беше историческо завоевание", даде за пример Стойчева. 

Министър Стойчева откри най-голямата лаборатория за космически изследвания в България

"Другата част от пътуванията са ми свързани с развитие на отношенията с държавите в региона, имаме за цел да направим Източна Европа хъб за иновации, подписали сме споразумение за сътрудничество с Румъния. Предстоят подобни с Хърватска, Словения и Гърция", каза още министърът.

Тя отчете още посещението си в централата на Meta, където е била посрещната от вицепрезидента им, отговарящ за развитието на изкуствения интелект. Стойчева посочи, че оттам са проявили интерес да открият център за развойни дейности в България за виртуална реалност.

Meta може да отвори развоен център за добавена реалност в България
"Изпълнили сме почти на 100% това, което сме заложили. Разговорите ни с Денков и Габриел са изключително професионални и фокусирани върху темите за решаване. Обсъдихме постиженията и какви са по високите цели, които МИР си поставя - то е стартъп министерство", пошегува се Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни.

"Не сме обсъждали оставането ми като министър. Предстои приключването на оценката относно следващия кабинет", каза още министърът на иновациите. 

Стойчева отрече информацията, че през ръководеното от нея министерство са дадени 1 млн. лв. за режима на Владимир Путин през "Лукойл".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1776 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ас

2024.02.28 | 19:15

1
с приятел. Ама платен кой ше й върже на тая

2024.02.28 | 22:31

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.29 | 00:04

3
51 нощувки са бая убавице. Джиткате по свето с нашите парички. Нямате срам, наглеци!
Бойков

2024.02.29 | 00:19

4
Какви инвестиции привлече ма мурво скапана?!?!?

2024.05.25 | 09:35

5
❤️ Г­­о­­­р­е­­щ­и­­ ­м­­­о­­м­­­и­ч­­е­т­а­­­ ­­в­­­и­ ­о­­­ч­а­к­­в­­­а­т ­­-­ X­­­1­­8­­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини