Започва 37-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България

  • 27 февруари 2024 07:11

  • 409
  • 1
Започва 37-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България
© Novini.bg/Canva

Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) започва днес в София, съобщиха от Сдружението. Общото събрание ще продължи два дни.

Дневният ред включва  отчет за дейността на Управителния съвет на НСОРБ през 2023 г.; отчет за дейността на Контролния съвет на НСОРБ през 2023 г.; програма за дейността на НСОРБ за 2024 г.; отчет за изпълнението на бюджета на НСОРБ за 2023 г. и проектобюджет за 2024 г.

Делегатите на Общото събрание на НСОРБ ще изберат членовете на новия Управителен съвет и Контролен съвет на Сдружението, както и техните председатели.

Предложиха кмета на Пловдив за член на УС на Сдружението на общините в България

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в официалното откриване на събранието и ще отправи приветствие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Очаква се приветствие да отправи и столичният кмет Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. На форума се очаква да присъства и премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С

Съгласно Устава на НСОРБ изборът на членове на Управителния и Контролния съвет се извършва с тайно гласуване, което ще бъде проведено днес. Комисията за провеждане на избора ще оповести резултатите от гласуването в сряда преди началото на второто заседание на Общото събрание.

След това предстои процедура по издигане на кандидати за председатели на двата органа и избор също чрез тайно гласуване. Имената на избраните председатели на Управителния и Контролния съвет на НСОРБ ще бъдат оповестени в сряда.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:41

1
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­­­е­т­­а­ ­в­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­­-­ X­1­­­8­­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини