Президентът Радев към кметовете: Хората виждат във ваше лице властта и държавата

  • 27 февруари 2024 13:47

  • 768
  • 1
©

Да видя толкова много познати лица се сещам, че съм  обиколил цялата страна. Искам да поздравя всички новодошли. Това е една много трудна битка, която спечелихте. Искам да поздравя тези с втори мандат. Привилегия е да бъда тук сред вас, виждайки картата на България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на общото събрание на НСОРБ. 

Вие спечелихте доверието на българските граждани. От вас зависи да го оправдаете, не сами. Това е една битка която водим всички институции, но вие сте на първа линия. Вие сте хората, които познавате грижите на хората, а те нямат партиен цвят. Хората виждат във ваше лице властта и държавата. В множеството кризи, които ни сполетяха, именно кметовете се превърнахте в олицетворение на държавността. Хората виждат във вас последна опора, посочи Радев.  

Очакванията към местната власт ще растат без да се увеличават вашите правомощия, за да отговорите на тези очаквания. Това е фундаментален въпрос, на който трябва да намерим балансиран отговор. Ако искаме да се развиваме като общество със силна и отговорна местна власт, каза още държавният глава. 

Сдружението на общините изпраща турбулентен мандат и очаква с умерен оптимизъм новия

Кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите поздрави всички кметове за диалога, който по думите му е в основата на работата. "Местната власт е най-близо до гражданите. От нас се очаква да бъдем стъпка напред, а не да вървим след проблемите.  Политическата стабилност е важна за е развитието на общините", добави Терзиев. 

"Финансовата децентрализация ще даде сигурност и стабилност на градовете в условията на политическа турбуленция, както и по време на различни кризи. За финансовата децентрализация и прозрачността в управлението се говори вече повече от 15 години. Вярвам, че в този мандат общините ще работят в условията на реална финансова децентрализация. Това означава повече средства за градовете и насрочването на финансов ресурс за конкретни проблеми на хората. В същото време тя поставя на нови принципни основи финансирането, отговорността и отчетността на общините. Знам, че НСОРБ отдавна поставя въпроса за това в общинските бюджети да оставят част от преките данъци, данък върху доходите на физическите лица и данък върху печалбата. С тези средства всяка община ще може да изгради важни за града обекти, да гарантира устойчиво развитие и по-добра среда за живот", отбеляза още столичният кмет. 

Над 430 делегати – кметове, председатели на общински съвети и общински съветници участват в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). "Нашето Общо събрание ни дава възможност заедно да обсъждаме проблеми и да търсим решения, без значение от размера на общината и политическата ни принадлежност", заяви Даниел Панов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
768 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:39

1
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­и­­­ ­м­­­о­­м­­­и­­ч­­е­т­­­а­ ­­­в­­и­ ­о­­­ч­а­к­­­в­а­т ­­-­­­ X­1­­8­­­.­­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини