Министър Цеков разкри кога ще има финално решение за АМ "Стума"

  • 25 февруари 2024 12:37

  • 1220
  • 1
Министър Цеков разкри кога ще има финално решение за АМ "Стума"
© Булфото

И при съставянето на кабинета "Денков" е имало номинации и одобряване на кандидатурите от двете основни политически сили - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Не виждам сега нещо различно. За да има устойчивост, при всички случаи трябва да е консенсусен съставът. Това заяви в ефира на БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното.

"Всички министри са консултирани между премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Така се процедираше и с ключови назначения - ръководители на изпълнителни агенции - разбира се, с решаваща дума на съответния ресорен министър".  

Министър Цеков посочи, че би останал на поста си и след ротацията, за да довърши започнатото в МРРБ през 9-те месеца на правителството на Николай Денков.

Регионалният министър: На 20 февруари откриваме тунел "Железница", той е първият с хеликоптерна площадка

"МРРБ е един от най-големите инвеститори в държавата. Много важно е ключови стратегически проекти да се придвижат напред, за да имаме нормална свързаност със съседите и да има нормални условия за развитие на икономиката. Това не се е случвало по стратегически подход през последните 20 години".

Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното беше категоричен, че политическата неустойчивост е огромна пречка за инвестиционния процес, но по-голяма пречка е несъобразяването със стратегически документи, които има.

Министърът изрази очакване до началото на март да има финално решение на ЕК относно визията за изграждане на АМ "Струма", което да позволи изграждането на източното платно - извън Кресненското дефиле, да започне и проектиране и идентифициране на вариант за второ двулентово платно, което да е извън дефилето:

"Така да можем да защитим изцяло биоразнообразието и да осигурим един по-нормален транспортен коридор, тъй като дефилето не е удачен транспортен коридор за скоростен път и това е ясно на всички". 

Последвайте канала на

Калина Христова
1220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.25 | 17:09

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини