Зарица Динкова: България бележи значителен ръст на полски туристи

  • 12 януари 2024 11:24

  • 721
  • 1
Зарица Динкова: България бележи значителен ръст на полски туристи
©

По данни на българската система за туристическа информация през 2022 година (между 1 януари и 10 септември) над 250 000 полски туристи са посетили България. За по-кратък период, от януари до края на август 2023 г., полските туристи у нас са се увеличили с 19, 4%. Това заяви министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор пред полското издание Wasza Turystyka.

Министър Динкова подчерта, че 90% от полските туристи, които посещават страната ни го правят с цел лятна ваканция, като избират предимно Несебър и Слънчев бряг (над 100 000 туристи) и района на Варна (63 000).

За първи път: Включват България в програма за предпочитани дестинации

Същевременно обаче Министерството полага големи усилия, за да насочи вниманието на посетителите от Полша към спа и уелнес услугите у нас. „Този сегмент се развива много бързо, предлаганият от нас продукт е с най-високо качество, а българските спа почивки се оценяват не само от местни, но и от чуждестранни туристи. Съчетаваме го със здравния туризъм, който е също толкова важен за популяризирането на България. Това се подкрепя от отличните природни условия на България с висока степен на слънчева светлина и българската кухня, която е смесица от средиземноморски и централноевропейски влияния“, допълни още министърът на туризма.

Пред полското издание, Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор изтъкна и факта, че България е целогодишна дестинация. Благодарение на разнообразието от услуги, културнотобогатство и благоприятния климат, особено в южната част на страната, той е идеална дестинация за активен туризъм.

Полският пазар е сред приоритетните за България. Затова активната реклама в Полша и фокусът на Министерството основно върху промоцията с помощта на дигитални инструменти е от изключително значение за българския туристически бранш. „Нашата цел е да поддържаме и подобряваме това качество, като същевременно поддържаме атрактивна цена. Имаме много широка гама от услуги както за по-малко заможни клиенти, така и за високо бюджетни. Всъщност всеки ще намери нещо за себе си у нас“, каза още министър Динкова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 12:33

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини