Министър Калин Стоянов с отличие от БАН

  • 23 февруари 2024 11:47

  • 287
  • 1
Министър Калин Стоянов с отличие от БАН
©

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните получи днес, почетен плакет и грамота за високия принос на МВР в развитието на квантовите технологии и комуникационния суверенитет на Република България.

Отличието връчи професор Август Иванов, директор на Института по роботика на БАН, в рамките на посещение на Националния център за квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска - КВАЗАР.

Калин Стоянов: Готов съм да продължа започнатото след ротацията, ако Денков и Габриел решат

„Квантовата комуникация е първата по рода си технология, която ще гарантира пълна защита на информацията в сферата на киберсигурността“, отбеляза министър Стоянов.

Център Квазар към Института по роботика на БАН ръководи изпълнението на Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна мрежа в страната ни, който се реализира под координацията на Европейската комисия, в съответствие с единната европейска инициатива EuroQCI.

Сред официалните гости на събитието бяха академик Юлиан Ревалски, Председател на Българската академия на науките, академик Чавдар Руменин, ръководител на Център за компетентност КВАЗАР, доцент Лъчезар Георгиев - ръководител на Националния план на България за изграждане на квантово-комуникационна мрежа и заместник-директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН, както и представители на научната общност и водещи експерти в сферата на киберсигурността.

Последвайте канала на

Нора Виткова
287 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.23 | 12:57

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини