Още четири районни организации на БСП подкрепиха столичните общинари

  • 20 февруари 2024 12:15

  • 738
  • 3
Още четири районни организации на БСП подкрепиха столичните общинари
© Булфото, архив

Социалистите от районните организации на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър и Кремиковци също излязоха с позиции в подкрепа на общинските съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в СОС.

Така те се присъединиха към "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

На заседания на районните си съвети всички те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му.

Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да им бъдат наложени санкции, когато бъде свикан Национален съвет.

Коалиционните партньори в Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в СОС - Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" и Коалиция "Неутрална България" също изразиха подкрепата си с декларации, а в районите "Студентски" и "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

"Ние ясно и категорично настояваме Националният съвет на партията да не взема решения, които биха довели до ненужно създаване на вътрешни разделения, които вредят на устойчивостта и развитието на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София като най-голямата партийна структура в страната, пишат в позицията си социалистите от район "Сердика". 

"В светлината на сегашната безпрецедентна политическа криза, разгърнала се в Столичния общински съвет, където се изгражда и приема бюджетът за 2024 година и се обмислят плановете за развитие на столицата, се чувстваме задължени да изразим подкрепата си към действията на групата общински съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България". Безпрецедентната ситуация на пълен блокаж на работата в СОС през последните месеци се оказа крайно вредна за развитието на града в положителна посока. Политиката е поле на разума в името на добруването на всеки един гражданин. Не е възможно това да бъде постигнато чрез блокаж на цялата местна власт в столицата на България и продължителното безвремие, в което се оказа СОС през последните месеци", се казва още в позицията.

Още 5 районни организации на БСП в София подкрепиха действията на общинските съветници в СОС

Районният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - "Панчарево" се обявява в пълна защита на групата общински съветници на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в СОС, се казва в негова позиция. "Гласували сме им доверие, за да защитават нашите интереси и интересите на софиянци в Столична община след дългото и порочно управление на ГЕРБ. Недопустимо е налагането на националното ръководството в местното самоуправление, с което до голяма степен водят до обезсмислянето на местните структури, които дори и в момента не са в добро състояние, пишат социалистите от "Панчарево".

Вместо да се готвим за предстоящите избори за членове на Европейския парламент и вътрешния цикъл отчет-избори на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ние отново биваме раздробявани и разделяни на фракции. Вярваме в разума на Националния съвет, който да тушира напрежението и да вземе отговорно решение да не наказва групата общински съветници в София, за да може БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да работи като едно и да бъде върната на мястото й в първите места в политическия живот на страната".

"Не бива и не можеше повече да се забавя избора на председател на СОС. Градският съвет на БСП - София и общинските съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" на заседание взеха решение да се търси широка подкрепа за избор на председател на СОС, но в никакъв случай да не се сключват коалиционни споразумения с останалите политически партии в общинския съвет, пишат в позицията си и социалистите в Нови Искър. - Тежко решение, имайки предвид разделителните червени линии между тях и нас. Но трябваше да се отпуши работата на СОС и тук не говорим за сглобка и коалиция а за решение, с което да бъдем полезни на столичани. Не можем да стоим отстрани и да казваме - оправяйте се! Да, това е по-лесният начин, но не и правилния, защото да бъдеш само публика е забавно, но не е отговорно. Да, щеше да е забавно, но до време! Не взимането на позиция също е позиция, но те отдалечава от процесите и те превръща в обикновен наблюдател, от когото нищо не зависи!".

"Действията на групата общински съветници при избора на временен председател на Столичния общински съвет демонстрират не само принципност, но и отговорност към гражданите на София и отразяват тяхната способност да действат с прозрачност и отговорност, пишат социалистите от "Кремиковци". - Насърчаваме общинските съветници от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които демонстрираха готовност да се ангажират с решаването на важни въпроси за града и неговите жители. Подкрепяме техния стремеж за стабилност и функционалност в управлението, като се отнасяме с доверие към техните усилия за справяне с предизвикателствата, пред които е изправен градът. Считаме, че в случая наказанията не са подходящ начин за решаване на въпроси в политическата сфера и могат да създадат допълнителни пречки, както и да отблъснат членството на млади и нови членове в партията".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
738 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
рашка говняшка

2024.02.20 | 13:12

3
избийте се вашта мама болшевишка гнусна да е.ба. партията на коммилионерите трябва да бъде закрита и забранена със закон!

2024.02.20 | 12:51

2
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.20 | 12:37

1
Кога ГДБОП ще нахлуе в централите на БСП и разклоненията и? БСП е руска групировка, фалирала България 4 пъти.

Добави коментар

Водещи новини