Още 5 районни организации на БСП в София подкрепиха действията на общинските съветници в СОС

  • 16 февруари 2024 14:25

  • 356
  • 2
Още 5 районни организации на БСП в София подкрепиха действията на общинските съветници в СОС
© БСП

Още пет районни организации на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в София подкрепиха действията на общинските съветници от Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в СОС.

На свои заседания районните съвети във "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел" и "Банкя" приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му. Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да им бъдат наложени санкции, когато бъде свикан Национален съвет, съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

Позиция в подкрепа на действията на общинските съветници изрази и коалиция "Неутрална България", която е коалиционен партньор в МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в СОС. "В последно време наблюдаваме засилена атака срещу групата общински съветници от страна на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по повод избора на временен председател и на членове на постоянните комисии. Необходимо е веднага да отбележим, че всички действия на председателя на Коалицията и на групата общински съветници са съгласувани и подкрепени от Коалиция "Неутрална България". Потвърждаваме категорично доверието си в председателя на МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Иван Таков и групата общински съветници", пишат от коалиция "Неутрална България" в позицията си.

Преди това подкрепа за общинските съветници с декларации заявиха коалиционните партньори от Коалиция "ЛЕВИЦАТА!", както и социалистите от районните организации на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София. А в "Студентски" и в "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

"Благодарение на решението на ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и действията на нашите съветници беше преодоляна кризата в София и най-после легитимно избраният орган заработи. Действията на нашите съветници на заседанието на СОС за пореден път доказаха, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партия, която работи в името на хората и благодарение на която консенсусът в политиката е възможен, пише в политическата позиция на социалистите от район "Средец". - На фона на всичко това, реакцията на Изпълнителното бюро срещу избора на председател на СОС буди недоумение. Незнайно по какви причини ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е прие странното решение да снеме политическо доверие от групата съветници. Членовете на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е внушават от ефира на националните медии, че постигнатият успех и направеният компромис в името на гражданите е предателство. Това, по същество е насаждане на грешна представа в обществото и опит, разумните действия и изпълненият дълг към избирателите да се представят като нещо негативно. Не ни напуска впечатлението, че гледаме пореден епизод от сериала "Борба с врага с партиен билет". Считаме, че реакцията на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е поредна политическа грешка. Неоснователното публично очерняне на съветниците от групата ни в СОС руши авторитета и публичния образ на Партията. Допълнително петно върху авторитета на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е хвърля записаното в решението на бюрото намерение за налагане на партийни наказания на следващо заседание на Националния съвет. За голямо наше съжаление от изключителна рядкост, настоящото ръководство превърна партийните наказания и изключването от партията в честа практика. Поради всичко изброено до тук, заявяваме подкрепа за досегашните действия на групата ни съветници в СОС. Предлагаме на Изпълнителното бюро да преосмисли своето решение. Призоваваме НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да не гласува решения за налагане на партийни наказания. Нарушаването на вътрешнопартийната демокрация и налагането на лични или групови политически позиции също са повод за търсене на политическа отговорност". 

Социалистите от "Връбница", "Люлин", "Красна поляна" и "Лозенец" в София скочиха срещу ръководството от "Позитано"

"Необяснима е атаката на ръководството на партията към ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, към групата на общинските ни съветници и лично към Иван Таков. Да, на местните избори през 2023 година БСП - София постигна успех. Но той беше въпреки отношението на националното ръководство, въпреки липсата на подкрепа, в т.ч. финансова и организационна. Успехът в София не може и не бива да прикрива грешките на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в национален план, пишат социалистите от РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във "Възраждане". - Сегашната атака към ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и групата общински съветници е необоснована, крайна и напълно необмислена. Това поведение на националното ръководство може да доведе и софийската организация до печалната съдба на пернишката, пловдивската, сливенската, видинската и още други. И тук ли се опитват да предизвикат самоубийствен разгром, и тук ли ще откриват врага с партиен билет, и тук ли ще дамгосват и ще разцепват организации...? Или 8-те процента на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са ни много? Къде отиваме, какъв е замисълът и изобщо има ли такъв? Настояваме националното ръководство да преосмисли поведението си и правилно да оценява приноса и присъствието на столичната организация в политическия живот на града и страната. София не е България, но София задава тона. С изборните си резултати доказахме, че единението в ляво е по-добро от сектантското поведение. Вероятно и това е причината за недоволството и страха на част от националното ръководство".

"Буди сериозно притеснение фактът, че действията на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е към Софийската градска организация, нейното ИБ и лично към председателя й, се превръщат в тенденция. Създадените трудностите около регистрацията на листите за местните избори, ваденето от листа в последните минути на един от най-уважаваните, като човек и като юрист, от свои и от опоненти, член на софийската организация, ежеседмичните "привиквания" за отчет и "напътствия" на ръководството в София пред ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, както и действията на ИБ от последните дни, показват трайно преследвана цел за конфронтация и всяване на разделение в редиците на социалистите. За едни и същи действия, едни организации за хвалени, а други – анатемосвани, се казва в позицията на РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в Банкя. - Този двоен аршин трябва да спре. Тази непрекъснато преследвана линия на разделение, разкол и противопоставяне в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да спре. Националните органи трябва да градят, а не да рушат, да привличат, а не да изключват".

Районният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в "Надежда" намира действията на общинските съветници за принципни и отговорни по две причини: "Първо те са в изпълнение на Решение на ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от 07.02.2024 г. и второ - те са в полза на гражданите на София, защото отпушват работата на СОС, който повече от три месеца не можеше да работи". Социалистите от "Надежда" пишат още в позицията си: "В сложната политическа обстановка ръководството на ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ОС правят усилие да работят в интерес на Партията, симпатизантите и жителите на града. Показателно е, че не само в София, но и в много други общини съветниците от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е понякога работят във взаимодействие с други партии, за да могат да се решават въпроси в сложна обстановка с неясни и плаващи мнозинства. Нима и НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и парламентарната група също в последните години не са били изправяни в подобни ситуации?! БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е влезе в коалиция с ПП и други партии и не излезе от нея, въпреки някои скандални решения на тогавашното правителство. Може да се направи паралел и с гласуването за председател на парламента от ГЕРБ и за председател на СОС от ПП-ДБ, но това не означава коалиция, а разумен компромис, за да се започне работа в тези органи".

"Призоваваме за конструктивен диалог, обединение и незабавно спиране на медийните нападки, които не са в ничий интерес. Необходимо е насочване към важните теми, а именно местни политики, които касаят проблемите на гражданите в Столична община и нейните райони, за което общинските ни съветници са получили подкрепа и доверие по време на Местните избори, пишат в декларация социалистите от "Овча купел". - Призоваваме за обединение в лявото пространство във връзка с предстоящите евроизбори и насочване на енергията в посока ролята на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е при отстояване на национални политики на европейски ниво".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАЙ ХОЙ

2024.02.20 | 22:37

2
МЛАД. КОМУНИСТ ИСКАМ ДА СТАНА. МАЛЕ И ПО МАНДРИТЕ ДА ЛАПАМ СИРЕНЕ. И. КАШКАВАЛ БЕЗ ПАРИ САМО. С БЕЛЕЖКА ОТ ЦК. НА. БКП.

2024.02.16 | 20:11

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини