ПП-ДБ разработиха законодателни промени в Закона за управление на агрохранителната верига

  • 16 февруари 2024 12:28

  • 333
  • 4
ПП-ДБ разработиха законодателни промени в Закона за управление на агрохранителната верига
© Булфото

Съпредседателят на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически предостави на прокуратурата в качеството си на свидетел информация във връзка с разследването на неправомерни действия на частната лаборатория „Евролаб“ на граничния пункт „Капитан Андреево“ /ГКПП/, установени от него по времето на кабинета Петков.

През 2022 г. в качеството си на министър-председател Петков направи посещение на ГКПП и установи несвойствени дейности и липса на контрол във връзка с дейността на лабораторията за контрол на вносни плодове и зеленчуци. Тогава представители на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ сезираха компетентните институции и започнаха редица проверки от БАБХ, НАП, Икономическа полиция и ДАНС.

Вследствие на обжалване от страна на „Евролаб“, съдът частично възстанови дейността на частната фирма на границата, съобщават от пресцентъра на партията.

БАБХ изгуби възможност да обжалва по казуса с наетите от "Евролаб 2011" помещения на ГКПП "Капитан Андреево"

Ето защо през последните месеци "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" разработиха законодателни промени в Закона за управление на агрохранителната верига, с които се забранява незабавно дейността на частни лаборатории на външните граници на страната. Целта е само държавата да извършва тестовете на храните.

Освен това, следващата седмица ПП-ДБ ще направят предложение при гледането на законопроекта на второ четене, в срок до 1 година да се създаде организация товаро-разтоварващата дейност също да се извършва от държавата.

„Борбата с корупцията минава през създаване на работещи правила и институции, а не през изказвания в кулоарите на парламента. Време е порочните практики на „Капитан Андреево“ да бъдат прекратени. Това е важен закон, който има пряко отношение към българските домакинства и бизнеси, свързани с производство на храни, и не на последно място – към присъединяването на България в сухопътен Шенген. В рамките на участието си в Конференцията за сигурност в Мюнхем, ще уведомя нашите партньори за предстоящите законодателни промени за подобряване на националната ни сигурност и тази на границите ни“, каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
333 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 10:16

4
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­и­ ­­м­о­­м­­и­­­ч­е­­­т­­­а­ ­­­в­­­и­ ­­о­­­ч­а­­­к­­­в­а­т ­-­­ X­­­1­8­­­.­­­F­­U­­N

2024.02.16 | 14:15

3
като прочета, че тия психично болни мозъци ще променят закони или са измислили нови, ми става лошо!
плъха

2024.02.16 | 13:04

2
пп дб на една разстояние съм ще ви е ба майката к раварска

2024.02.16 | 12:37

1
pepe da bg mogat da razrabotqt samo na lena halkata ni6to drugo ne mogat skoro kat vi bie naroda 6uta 6te smenim vsi4ko i zakoni i makoni i vas vav zatvora 6te ve vkarame

Добави коментар

Водещи новини