Явор Гечев: Няма да връщаме "Евролаб" на "Капитан Андреево", държавата държи целия контрол

  • 13 октомври 2022 17:43

  • 536
  • 6
Явор Гечев: Няма да връщаме "Евролаб" на "Капитан Андреево", държавата държи целия контрол
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Още от първия ден на служебното правителство имаше тежки спорове кой да извършва контрола и как да го извършва, но в крайна сметка държавата не може да спре да работи. Обявихме това решение, защото фитосанитарният контрол е елемент от националната сигурност, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. по повод решението на Министерски съвет да обяви части от ГКПП "Капитан Андреево" за обект от националната сигурност.

Всеки от хората, които работи на тези пунктове, трябва да мине през предварително обследване от ДАНС. Няма да имат допуск хора, които не отговарят на изискванията на ДАНС, подчерта Гечев.

В момента целият контрол на границата се извършва от Българската агенция по безопасност на храните. Имахме двустранни срещи и с турския министър с цел да подобрим сигурността, добави той.

Спекулацията с това, че някой ще връща някого на границата, трябва да спре. Моята инструкция от президента и от министър-председателя е държавата да изпълнява целия контрол, това е и моята инструкция към БАБХ, увери земеделският министър.

Договорът с "Евролаб" е прекратен. Бяха направени проверки на помещенията им на ГКПП "Капитан Андреево"" и бяха открити нарушения. Заявили сме желание към областния управител помещенията да бъдат принудително взети и върнати на БАБХ. Според мен фирмата е прекалила в монополизацията на цялата дейност, коментира той.

Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП "Капитан Андреево"

По думите му у нас има проблем с незаконната сеч.

Нашето правителство не е дало нито едно разрешение за сеч. Но в горите има проблеми. Най-вероятно механизмите за контрлол не работят както трябва. Проведени са двойно повече проверки в сравнение с миналата година, но устанвяваме, че има тежки дефицити в законодателството в тази област, посочи Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

Ще работим с кметовете, когато едно място е обявено за сечище, да се дава пълната информация в рамките на три дни, а също така някакъв процент от печалбата да остава за самите населени места, където се извършва сеч, отбеляза министърът на земеделието.

Тежко ме сърбят ръцете за реформи в земеделието, но това не е разрешено на един служебен кабинет, каза още Гечев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
536 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 20:08

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НЯМАТЕ

2022.10.13 | 18:06

1
ВМИРИСАНИЯ ТРУП НА БЪЛГАРИЯ ПОЧВА ДА СЕ РАЗЛАГА :) СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ! :)
Победата ще е наша!

2022.10.13 | 19:04

5
Имаме, но вас вече ви няма!
А СЕГА

2022.10.13 | 18:19

2
МЕ ЛАЙТЕ, П С Е Т А ! :)

2022.10.13 | 19:03

4
А ти кой беше?
Анонимен

2022.10.13 | 18:44

3
Разбира се че не трябва.

Добави коментар

Водещи новини