Социалистите от "Връбница", "Люлин", "Красна поляна" и "Лозенец" в София скочиха срещу ръководството от "Позитано"

  • 15 февруари 2024 18:36

  • 861
  • 5
Социалистите от "Връбница", "Люлин", "Красна поляна" и "Лозенец" в София скочиха срещу ръководството от "Позитано"
© Novini.bg

Социалистите от районните организации на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във "Връбница", "Люлин", "Красна поляна" и "Лозенец" подкрепиха общинските съветници от Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" с декларации срещу ръководството от "Позитано", съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

Те проведоха заседания на районните си съвети от понеделник до сряда, на които насрочиха конференциите за номинации на кандидати за евродепутати за предстоящия вот за Европейски парламент. Състояха се заседания и на РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в "Студентски" и в "Слатина", където социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на съветниците от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" за избор на председател на Столичния общински съвет и отчетоха, че по този начин те са изпълнили решение на Градския съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

"Твърденията на националното ръководство, че Градската организация е разделена са неверни и манипулативни, коментира Иван Пешев, който е заместник-председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – София, секретар на групата на социалистите в СОС и председател на РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в "Слатина". - Доказват го събранията, които започнаха по райони. Двойният аршин, с който националното ръководство измерва действията на организацията ни в София и по страната категорично не се приема добре от нашите партийни членове. Ръководството обвинява нашата група съветници, че сме били върнали "Модела ГЕРБ" в София. А в Сопот те върнаха ли "Модела ГЕРБ"? А Кристиян Вигенин предател ли е, след като в Ямбол съветниците от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е гласуваха за представителя на ПП за председател на общинския съвет? Ами Стара Загора, Ловеч, Добрич, Видин... да не изброявам всички общини и градове. Не е ли истинското предателство това, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има само 3% на местните избори в Перник, а в Благоевград сме 8-ма политическа сила?!".

В позициите на районните организации, освен подкрепа за общинските съветници, има и призив към националното ръководство да се въздържа от прибързани решения и действия. "Не подкрепяме решенията на Изпълнителното бюро от 9 февруари 2024 г. за налагане на мерки за партийно въздействие и се обръщаме към групата общински съветници да отстояват предизборните си ангажименти, поети към нас - левите избиратели независимо от тези решения и да работят за идеите и ценностите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и за гражданите на София, пише в позицията на район "Красна поляна". - В началото на 2024 г. светът, Европа и България имат нужда от мир. От мир имаме нужда и ние в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - мир в Партията, мир в лявото пространство, мир с Президента, мир и диалог с всички българи, които искат промяна и по-добър живот. Убедени сме, че това е огромното желание на всички истински членове и симпатизанти на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в София и страната. Призоваваме членовете на парламентарната група на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", членовете на Националния съвет и всички социалисти да се замислим, да усетим в каква опасност е нашата партия и лявата идея, да сложим край на братоубийствените войни срещу "врага с партиен билет" и да започнем работа за консолидация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и на всички леви и антифашистки сили в нашата изстрадала България". 

Ваня Григорова за сваленото от БСП доверие: "Позитано" 20 налага диктаторско поведение

"Ние, членовете на Районната организация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във "Връбница", изразяваме нашето политическо доверие, категорично подкрепяме и стоим твърдо зад групата на Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" и нашия председател Станислав Младенов, който е част от нея. Вярваме, че чрез него и заедно с останалите общински съветници ние имаме шанс да реализираме политиките, за които получихме подкрепа от гражданите на местните избори. Уверени сме, че групата на Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" занапред ще спазват партийната дисциплина и ще уважават решенията на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, пише в позицията на РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - "Връбница". - Призоваваме за повече разум от страна на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Вярваме, че решенията, които ще взимат оттук нататък ще бъдат подчинени на запазването и добруването на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е като единна и силна социалистическа партия".

Политическите действия на съветниците в София са сходни с тези на съветници социалисти от десетки общини в цялата страна, които в сложна конфигурация са принудени да гласуват с различни представители на управляващото мнозинство – ПП/ДБ, ДПС и ГЕРБ, пишат социалистите от "Лозенец" в позицията си. - Санкционирането на подобни действия би означавало по същата логика да се санкционират стотици съветници в цялата страна и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да остане без представители в местната власт в цели области за четиригодишен период, което ще има дългосрочни тежки последици за бъдещето на партията. В навечерието на изборите за Европейски парламент е изключително важно да дадем знак за консолидация на партията. Димитър Благоев-Дядото, първооснователят и патриарх на социалистическата партия ни завеща да не вярваме на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни ситуации, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена".

"Ние люлинските социалисти, спазвайки принципите за демократичност и колективно взимане на решение в нашата партия, уважаваме различното мнение и търсим консенсус в този процес. В тази връзка не можем да приемем позиции от наши членове, публикувани в публичното пространство, които не са обсъждани на РС, да изразяват мнението на люлинската организация по един или друг въпрос. Смятаме това за некоректно и противоуставно, пише в позицията на РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в "Люлин". - Във връзка с позиция на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, относно снемане на доверието към групата ни общински съветници в СОС, смятаме, че същото е необосновано, прибързано и създава условия за разделение в Софийската градска организация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е".

В началото на седмицата позиция в подкрепа на общинските съветници от Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" приеха и от Младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
861 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 10:20

5
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­и­­­ ­м­­­о­м­­­и­­ч­­­е­­­т­­­а­ ­­в­и­­ ­о­ч­а­­­к­­в­а­т ­-­­­ X­­1­8­­.­­­F­U­N

2024.02.16 | 05:43

4
жълтопаветните червенотиквеничковчета

2024.02.15 | 21:23

3
Чували сте за подобрената формула на Виагра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички, това е просто чудо: Чувствам се по-млад, сексът е като преди брака и това спаси брака ни. Ето какво пишат за нея----> do.my/bluestone
приватизаторката

2024.02.15 | 20:06

1
Довереното лице на Иван Костов корнелия нинова има задача да заличи бсп. Не ѝ пречете!

2024.02.15 | 20:45

2
хора, оставете ги да се самоизядЪт!!!

Добави коментар

Водещи новини