Цветан Цветанов направи паралел между убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров

  • 13 февруари 2024 19:11

  • 3662
  • 4
Цветан Цветанов направи паралел между убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров
© Кадър: БНТ

Отговорът на държавата трябва да е много адекватен. През последните години имаше една политическа нестабилност, която рефлектира пряко върху националната ни сигурност. Това заяви председателят на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод показното убийство на Мартин Божанов – Нотариуса и разкритията за влиянието му в съдебната система.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 275

„За мен тревожното е, че след сигналите, подадени от заплашваната съдийка, никой не е предприел адекватни действия, за да предотврати разрастването на тази мрежа. Друго, което ме притеснява е защо на шестия ден беше направена специализирана операция за събиране на доказателства в клуба на Божанов. Тя трябваше да бъде направена на следващия ден, когато още има горещи следи. Имаме сериозни пробиви. Мога да направя паралел между убийството на Нотариуса с убийството на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. И двете фигури имаха огромно влияние в съдебната система и имаха връзки с престъпния свят“, обясни той.

Цветанов добави, че Нотариуса все пак е замесен с много схеми за имоти, въздействал е върху определени магистрати. „Тревожно е, че имаме и много бавно правораздаване. Ако имаше такова Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна днес щеше да е жив, както и Нотариуса, а отговорните – да са в ареста“, смята бившият вътрешен министър.

Сарафов пред ВСС: Прокурори, които разследват Нотариуса, са получили патрон и кръст от клонки

По думите му има пропуски в цялата верига.

„Големият проблем в системата за сигурност в България започна след 2013 г., когато беше закрито звеното в ГДБОП, тогава оперативните дела бяха прехвърлени в ДАНС. След това Прокуратурата ги иззе и повече не бяха видяни. Призовавам тези дела да бъдат разгледани, за да се види генезиса на организираната престъпност. Секторът за сигурност не бива да се разпарчетосва от различни партии, а да работи в интерес на държавния интерес. Трябва да се направи проверка на всички застояли производства. Така могат да излязат много от отговорите“, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3662 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.13 | 19:52

2
НАЙ-РАЗУМНИЯ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК

2024.02.14 | 00:13

4
И като какъв се явява в държавата?

2024.02.13 | 20:44

3
Цецо се мъчи да се самоизпере, но няма как да стане. Вече го канят само в треторазрядни кабеларки.
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.13 | 19:39

1
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини