Вучев, ГЕРБ: В групата на ПП-ДБ-СС в СОС има разделение

  • 12 февруари 2024 11:04

  • 692
  • 5
Вучев, ГЕРБ: В групата на ПП-ДБ-СС в СОС има разделение
© NOVA NEWS

Никой няма мнозинство в Общинския съвет на София, което е един от основните проблеми на ситуацията, в която се намираме. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS общинският съветник от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Димитър Вучев.

„Последните три месеца бяха изгубени от страна на управляващите от ПП-ДБ-СС и кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в лутане кое ще бъде това мнозинство. Дори не съм убеден, че искаха да има такова. Нямаше стъпки в тази посока. Ако няма мнозинство, това означава плаващи мнозинства, а те водят до проблеми”, каза Вучев. По думите му при стратегическите решения и тези, свързани с бюджета, се говори за политики, за които е нужно да има мнозинство.

Георги Георгиев: Новият председател на СОС срамно и без обяснение избяга от заседание

Според Вучев в групата на ПП-ДБ-СС има разделение. „То е по отношение на това как трябва да функционира Общинският съвет. ПП и ДБ са по-склонни да работят с всички останали партии, но при "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" се наблюдава радикализация и това е част от причината СОС да се намира в подобна ситуация през последните три месеца. Нашата теза е, че трябва да има мнозинство, за да може да се работи качествено”, уточни той.

Според общинския съветник ПП-ДБ-СС Драгомир Иванов добрите решения са факт от гледна точка на това, че вече има избран председател. „Това ни отключва възможността да започнем да работим. След четвъртък има ясно изразено мнозинство, което бих могъл да квалифицирам като коалиция", каза Иванов. По думите му това са ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, бившите съветници от „Възраждане”, ИТН и „Синя София”. „Те имат много устойчиво мнозинство и над 40 пъти гласуваха като един. Няма начин да се квалифицира едно толкова монолитно гласуване като нещо различно от коалиция или мнозинство. Нашата група е единна, няма разделение между нас”, каза още той.

Иван Пешев, общински съветник от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, коментира, че мнозинство в Общинския съвет няма. „Ние сме го заявили ясно. Твърда опозиция сме, каквато сме били през последните 18 години. Това ще се види ясно в следващите няколко седмици, когато се гледа бюджетът”, добави той.

Според Красимир Гълъбов, независим общински съветник, който доскоро беше от групата на „Възраждане”, решенията в нея са били взимани еднолично. „Пет минути преди заседание на Съвета ни се казва: "Костадин каза така, ние днес няма да влизаме на заседание”, обясни Гълъбов. По думите му тогава съветниците са настояли да вземат участие, а това са били и първите сблъсъци в групата.

Той добави, че не са взели страна в процеса на избор на председател на съвета, а е имало широка договореност между всички. „Подкрепихме кандидатурата, защото това беше единственият начин да заработи Общинският съвет, но не сме поемали никакви други ангажименти”, допълни Гълъбов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
692 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 10:37

5
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­­­и­­ ­­­м­о­м­­и­­ч­­е­­­т­а­ ­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­а­к­­­в­а­т ­­­-­­ X­­­1­­8­.­­­F­­U­­­N

2024.02.12 | 14:09

4
Тове се нарича демокрация, другарю селски. Всеки мисли със собствената си глава, а не агент буда еднокнижни от банкя да му дава списъка сутрин. Сами си опикавате краката.
продажниците

2024.02.12 | 12:35

3
само сте поели 2 комисии, една от важните за архитектура и един заместник-председателски пост ... нямате никакви ангажиметни .. правите го за благото на софиянци, слушали сме ги тея приказки

2024.02.12 | 12:21

2
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
АБЕ.ИМА

2024.02.12 | 11:48

1
АМА.ПРИ.ВАС.ИМА ОТТЕГЛЯНЕ.НА.ФЕНОВЕ

Добави коментар

Водещи новини