Спряганият за зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев напуска екипа на Васил Терзиев

  • 08 февруари 2024 17:19

  • 2086
  • 4
Спряганият за зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев напуска екипа на Васил Терзиев
© Фейсбук

Архитект Любо Георгиев вече няма да е съветник на кмета Васил Терзиев. Новината съобщи самият той в профила си във "Фейсбук". 

Неговото име се спрягаше за бъдещ зам.-кмет на София за градската среда и благоустройството.

Като мотив за решението си той посочва реформата в сектора градско планиране и реформиране на самата структура на общината, както и многото ресори, които все още са без ръководители. "Минаха три месеца от местните избори. Аз и десетки членове на "Екипът на София" вложихме безвъзмездно своите опит и знания, време и име, за едно ново, по-качествено и различно по дух управление на София. Продължаваме да вярваме, че то е възможно", написа Георгиев.

Той припомня, че организацията, зад която стои, не е участвала на местните избори с политически позиции - районни кметове и общински съветници.

"Техните номинации и кампания беше осъществена от партиите в коалицията. Ние приоритизирахме подготовката на управлението – програма и планове за действия за всички ресори – опирайки се на разбирането, че силен старт е задължителен за това различно по дух управление. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях.  Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински (!) реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на Общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти", пише арх. Георгиев.

Ето как Васил Терзиев може да превърне София в уютен дом

След изборите само той е приет в управленския екип на кмета Терзиев. "На временната позиция съветник на кмета, до провеждането на реформа в сектора градско планиране. Реформа, за която сме говорили в подробности неведнъж публично", добавя Георгиев и дава пример с събитие, част от изборната кампания на 20 октомври миналата година.

"От тази седмица спирам да съм съветник на кмета. Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София", заявява арх. Любо Георгиев.

Той пожелава успех на кмета Терзиев и дава отчет за свършеното от него като съветник пред изминалите два месеца и половина. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2086 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:00

4
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­ ­м­­­о­м­­­и­­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­­к­­­в­а­­т ­-­ X­­1­8­­­.­­F­U­N

2024.02.08 | 17:43

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Жетона

2024.02.08 | 17:28

1
Всички бягат от Василка

2024.02.08 | 17:37

2
Само жена ти - не.

Добави коментар

Водещи новини