Мария Габриел: Иновациите допринасят за силна национална отбрана

  • 06 февруари 2024 17:19

  • 1252
  • 4
Мария Габриел: Иновациите допринасят за силна национална отбрана
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова откри конференция на високо равнище на тема "Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации". С форума, организиран съвместно от Министерство на отбраната, Министерство на иновациите и растежа и Министерство на икономиката и индустрията, се слага началото на събитията по отбелязването на 20-та годишнина от приемането на България в НАТО, съобщиха от МВнР.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова благодари на министъра на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и на министъра на иновациите Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни за посланията, отправени по време на конференцията и очертаването на ролята на България по темата чрез конкретни действия.

„Иновациите имат важна роля в осигуряването на защитата на гражданите. Външнополитическите рискове се увеличават, също както риска от военни конфликти. Увеличава се и необходимостта от иновативни решения в областта на отбраната. Европа е направила много за укрепване капацитета на отбранителната индустрия, но има нужда от цялостен подход и консолидиране на дейностите“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Мария Габриел: Сътрудничество, свързаност и сигурност правят партньорството между България и Румъния стратегическо

Вицепремиерът подчерта ангажимента на България да допринесе за общите усилия на партньорите и съюзниците в ЕС и НАТО, насочени към укрепване на отбранителното сътрудничество и растежа на отбранителната индустрия чрез използване на потенциала на иновациите. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова наблегна и на постигнатия от ЕС безпрецедентен напредък в сътрудничеството в отбранителната индустрия чрез разработването на ASAP (Регламент относно подкрепата за производство на боеприпаси) и EDIRPA (Акт за укрепване на европейската отбранителна промишленост чрез съвместни обществени поръчки). Разработва се и нова Стратегия за европейската отбранителна индустрия, която предвижда да консолидира всички дейности в рамките на ЕС по линия на сигурността и отбраната.

 

Обсъдени бяха също така дезинформацията и фалшивите новини, които вече се генерират чрез изкуствен интелект, атаките в киберпространството, кражбата на данни и поставянето на цели системи под риск от срив заради зловредни влияния чрез технологичните инструменти.

„Живеем в свят, в който процесите протичат с висока скорост. България може да допринесе много за това да бъде засилена координацията между отделните инициативи на ЕС и НАТО. Добрите практики и тясното сътрудничество между всички ангажирани общности трябва да се насърчават и да бъдат водещ приоритет. Това е много силно послание, което днешната конференция ясно отправя. Споделяйки добри практики, очертавайки силните страни, давайки решения как слабите страни да бъдат превърнати в силни, можем заедно да дадем адекватен отговор на предизвикателствата“, открои Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1252 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.06 | 21:10

4
Гаргамелица съвсем се издухва с кухи шаблони!

2024.02.06 | 21:05

3
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
Данчо

2024.02.06 | 17:35

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

2024.02.06 | 17:26

1
ПРАЗНИТЕ ДУМИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК

Добави коментар

Водещи новини