Благомир Коцев: Нямам притеснения от проверката на ОИК по сигнала за мое участие в офшорки

  • 05 февруари 2024 19:58

  • 1064
  • 2
Благомир Коцев: Нямам притеснения от проверката на ОИК по сигнала за мое участие в офшорки
© Булфото (архив)

Кметът на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори каза днес, че няма никакви притеснения от проверката на общинската избирателна комисия (ОИК), започнала след сигнал, че името му все още фигурира в търговски фирми, вписани в регистъра на Малта. По думите му той отдавна е излязъл от тези дружества, които са деактивирани. Коцев допълни, че вече е предоставил необходимите документи на ОИК.

За ситуацията с районните кметове на "Одесос" и "Приморски" Коцев коментира, че по тези казуси би следвало да се произнесе съдът. Позицията му бе подкрепена и от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той посочи, че има информация, че двамата ще обжалват в съда, който ще прецени дали има нарушение на закона или не. 

Кметът на Варна публикува документи, че не участва в офшорки

Петков припомни, че Варна има допълнителни 100 милиона лв. за проекти, като кметът го е запознал с близо 50 проекта. По думите на депутата Даниел Лорер въпреки че кметският екип на града е заварил Общината в изоставено състояние като проектна готовност, е успял в кратки срокове да навакса и много от знаковите проекти за Варна предстои да започнат. Според Коцев се работи и по линия на брегоукрепването в района на Варна, като проектът ще обхване зоната от Галата до Кранево. Има вече правени проучвания и те трябва да продължат, посочи кметът и допълни, че вече има и някаква предпроектна готовност, предаде БТА. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба гицка

2024.02.06 | 08:41

2
поредния лизач който затрива Варна

2024.02.05 | 22:35

1
Помияр не се прави на честен ,Киро дърпа конците

Добави коментар

Водещи новини