Благомир Коцев след среща с Василев: Ще има пари за Варна

  • 24 ноември 2023 13:18

  • 368
  • 0
Благомир Коцев след среща с Василев: Ще има пари за Варна
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Ще има пари за Варна. Възможна е финансова инжекция в милиони левове свежи пари за варненци. Това е добрата новина от срещата ми с министър Василев. Това съобщи във фейсбук новият кмет на Варна Благомир Коцев

Огромен ресурс за следващата година е това. Варна обаче трябва да покаже достатъчна проектна готовност. Заварихме твърде малко готови проекти. Ще работим денонощно да наваксаме това изоставане на общината. При пълна мобилизация, Варна ще бъде готова да приеме европейските и български средства, и то при точни правила и пълна прозрачност, за да могат да се активират важните за общината инвестиционни проекти. Лично ще следя процесите да са чисти и при пълно върховенство на закона.

Кметът на Варна: Най-важното е да възстановим тока на хората

Имаме да догонваме Бургас в усвояването на европейски средства. Това, че имаме да постигаме догонващ растеж не ме плаши. Това ме амбицира.

Тази финансова инжекция (при кандидатстване при равни условия с другите) може да се използва за всякакви дейности, свързани със строителство и оборудване - улично осветление, техника, ремонти, пътища, училища, нови паркове, паркинги, пазари, брегоукрепване, оборудване, улици, тротоари и много други.

Заедно ще преценим кои от проектите са най-важни за града и общината и най-бързо можем да мобилизираме. Чака ни много работа да си оправим града. И реална преценка кои проекти са първи по важност.

Хайде, Варна! Да се захващаме за работа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
368 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини