Румен Христов: Не се плашим от партия на Радев. Да заповяда на терен!

  • 01 февруари 2024 10:16

  • 1187
  • 20
Румен Христов: Не се плашим от партия на Радев. Да заповяда на терен!
© Булфото

Най-вероятно ще има напрежение преди ротацията, но очаквам тя да мине гладко и г-жа Габриел да поеме кормилото на властта от 6 март, заяви пред БНР лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, който е и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

"Министрите, които са ярки политически фигури, носят по-голяма отговорност отколкото експертите, защото имат пред кого да се отчитат и да дават обяснения", посочи той. А балансът в коалицията, по думите му, зависи от това, което вършим. 

"Важното е големите цели, които сме си поставили, да бъдат постигнати", категоричен е той и призова да се използва възможността на сериозното мнозинство в парламента:

"Твърдо решени сме, докато не постигнем тези две големи цели - влизане в еврозоната и Шенген, на всяка цена да продължим да се борим за това, т.е. да има мнозинство в НС, за да постигнем тези цели".

"Ако успеем да завършим мандата си като Народно събрание, няма да допуснем президентът Радев да има отново служебно правителство, който се опитва да търси реванш. Беше пагубно управлението на Радев с неговите служебни правителства. По-добре е да има редовно правителство. Честите избори не промениха кой знае колко политическата картина. Последното изследване сочи, че няма промяна в политическите нагласи", коментира Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Не се плашим от партия на Радев, категоричен е той и заяви: "Да заповяда на терен". 

Относно напрежението между Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на от последните дни, лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на очаква развръзката да дойде от специализираните институции - прокуратурата, следствие, МВР. 

Пеевски за Радев: Да си регистрира партията и да напусне сградата на президентството

"Политически сблъсъци има. Разглеждам ги като сблъсък между институциите, а не толкова като личностни", каза той.

"Българското общество е разделено и то не е от сега. Не знам защо през тези векове останахме разделени. Поне на тази дата, на която почитаме паметта на избитите, не трябва да бъдем толкова разделени. Но декларацията, която ще прочета, сигурно ще бъде отново повод за разделение, за съжаление", коментира Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в за днешния ден, в който почитаме жертвите на комунизма.

"Всичко трябва да бъде изговорено и дискутирано. Това са неща, които са се случили. Защо това наказание е било толкова мащабно и жестоко - ние трябва да си дадем отговор на това. Този отговор дължим на поколенията, които идват след нас", изказа мнението си той. 

Защо се случи Възродителният процес - на това също нямаме отговор, добави лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Според него голямата грешка на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е била, че не беше проведена лустрация в България. Мнозинството на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в 38-ото НС прие закон, който осъди комунистическия режим и го обяви за престъпен, напомни той. По думите му не са направени малко неща, но е можело още да бъдат направени.

"Прави чест на тази дама - областният управител на София, която намери форма, сили и начин да демонтира Паметника на съветската армия", каза Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. В Пловдив обаче нещата вървят по-бавно. В този смисъл той изтъкна: 

Христов: Ако кабинетът след ротацията е политически, ще предложим министри на земеделието и икономиката

"Удивен съм от позицията на българските граждани. Русия обяви България за враждебна държава. Те никога не са обичали България. Учуден съм от позицията и на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, те са преки наследници на БКП. Те не намериха сили да се извинят за всичко, което сториха през тези 45 години, включително за Възродителния процес в България. Не очаквам някакви преки действия на този етап. България направи своя цивилизационен избор - член е на ЕС и НАТО. Мнозинството в НС е едно солидно проевропейско мнозинство, което трудно ще бъде разклатено и трудно ще бъде направен завой, независимо от опитите дори на президента Радев".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1187 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2024.02.04 | 03:43

20
Знаем това. Вие сте едно и също с един господар.
90-та трябваше до корен

2024.02.01 | 12:56

10
Днес е 01 февруари,ден на жертвите на комунизма!!! За 500 г. Османско владичество си запазихме вяра и религия,празнували сме си светлите християнски празници! За 45 г. Съветска окупация,ни беше забранено да празнуваме светлите християнски празници,нямах право да запаля свещ в Божия храм,а можеше да се празнува само 9-ти септември! ЗА ТОВА,тези купчини от железа и камъни като МОЧА и Альоша,трябва да бъдат сринати със земята,а партиите БСП и Възраждане да бъдат забранени със закон,а Радев депортиран в Русия!!!

2024.02.04 | 03:42

19
Тези, които ни вкараха във война срещу САЩ, Англия и Русия също са обявени за жертви на комунизма. Тези, заради които Англия и САЩ ни бомбардира също са обявени за жертви на комунизма
Снежко Снежев

2024.02.01 | 19:15

18
Тиквич, а утре може и да си намажеш дирника за повечко късмет, търмък малоумен:)))!
Снежко Снежев

2024.02.01 | 19:14

17
Румен... кой е този бре, мушмороци:)))?!?
Мила

2024.02.01 | 15:11

16
Мазник гнусен!!!!
Мила

2024.02.01 | 15:11

15
Всички вън без изключение,!!!
Мила

2024.02.01 | 15:08

14
Много са любезни , чак го канят официално,като че ли от тях зависи. Хахаха! Смешници!!! Президентът ги изкарва извън кожите им. Жалки същества!!!

2024.02.01 | 13:32

13
РАДЕВ ЩЕ ДРЪПНЕ ХОРА ОТ БСП И ЩЕ ИМ НАЛЕЕ ОЩЕ ВОДА В ОТДАВНА ПОТЪВАЩИЯ ИМ КОРАБ. БСП ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ!

2024.02.01 | 13:31

12
И тая пробита п тука се обади!

2024.02.01 | 13:22

11
Всички се насраха от страх
тиква

2024.02.01 | 12:46

9
я ви се сам бе минитчия

Добави коментар

Водещи новини