Димитър Ганев: Ако имаме избори днес, те ще са с рекордно ниска активност

  • 01 февруари 2024 08:07

  • 956
  • 5
Димитър Ганев: Ако имаме избори днес, те ще са с рекордно ниска активност
© Нова

Няколко месеца имаме еднаква картина на нагласите на хората. Не защото няма динамика на политическия терен, но тя не се вижда по начина, по който се очаква, като някакъв срив например. Ако имаме избори днес, те ще са с рекордно ниска активност. Тоест много хора не намират представителство сред основните политически сили. Така в ефира на Нова политологът Димитър Ганев коментира изследването на Тренд за нагласите на българите спрямо основните институции и партии (януари 2024), направено по поръчка на „24 часа” в периода между 17 и 24 януари 2024 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1016 души на възраст 18+.

„Говори се за политически проект на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, но кога, какъв ще е той и т.н. – не се знае. Избори не се очертават в краткосрочен план. Но кой ще е на терен, кога ще се състоят – все още не може да се види", допълни той.

За ротацията той поясни, че когато Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова стане премиер, е възможно по-голяма част от избирателите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да припознаят като свое това правителство. Може да има леко презареждане и вдигане на одобрението към кабинета, но няма да е нещо революционно.

По повод войната между президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Ганев заяви: „Пеевски стана много активен в последно време, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с придоби нова роля. Той се опита да се позиционира като лидер на мнозинството. При конфликта с конституционните съдии той влезе в сблъсък с Радев, за да се легитимира в тази роля. За Радев е изгодно да е в сблъсък с Пеевски. Това вероятно е първият епизод от серия такива конфликти.”

Пеевски предизвика Радев на ринга: Мистър Кеш да излезе на битка!

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
956 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 11:05

5
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­и­­­ ­м­­­о­­м­­и­­­ч­е­­т­­а­­­ ­­в­­и­ ­­о­­ч­­а­­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­­ X­1­­8­.­F­­­U­N

2024.02.01 | 08:50

4
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
тиква

2024.02.01 | 08:39

3
хунтата шиши и доган
тиква

2024.02.01 | 08:38

2
шиши тикво крадеца ще умре от ктб
Новини бг

2024.02.01 | 08:21

1
СКОРО, ЩЕ ИМА НЕ ИЗБОРИ .. А БОЙ ПО КРАДЛИВИ КРАТУНИ..

Добави коментар

Водещи новини