60 млн. лв. излизат 3 км. от Околовръстното в София (видео)

  • 22 август 2012 10:10

  • 1408
  • 4
60 млн. лв. излизат 3 км. от Околовръстното в София (видео)
©

Около 60 млн. лв. ще струва изграждането на участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Това каза при символичната първа копка на строежа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

"Макар и 3 км. те са много важни като участък. Магистрала „Люлин” по протежение на европейски коридор 4 свършва в нищото. Този участък от 3 км. е много важен, защото по неговото протежение има три съоръжения”, каза министърът. Павлова обясни, че по протежение на участъка ще бъде направено кръстовище на три нива на бул. „Сливница”, което ще облекчи трафика.

„По това направление ще може да се преминава както към Калотина, така и по останалата част на Околовръстния път – нещо, което е изключително важно за транзитния трафик”, посочи министърът. Проектът ще се изпълнява в следващите 22 месеца. Инвестицията в строителството е почти 50 млн. лв., отделно от това са платени 12 млн. лв. за отчуждаване на имоти, тъй като районът е урбанизиран. „Това е една инвестиция от около 60 млн. лв. за този участък”, допълни Павлова.

На символичната първа копка присъстваха министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

До пролетта на 2013 г. ще започне строителството на още два проекта в района на Околовръстния път в София. „В нашите планове от тук нататък е да обявим тръжните процедури за проекта в този регион, за да може да имаме изцяло завършен пътен участък, а именно изграждането на скоростен път София – Калотина и северна скоростна тангента”, каза министър Павлова.

Тя посочи, че така ще се довърши участъкът от Околовръстния път и ще се направи връзка с магистрала „Хемус” и магистрала „Тракия”. Това е инвестиция от 200 млн. лв. и се надявам, че тази цена ще се понижи, за да може още в този програмен период да довършим тези инвестиции, които са изцяло финансирани по Оперативна програма „Транспорт” и са съфинансирани от държавния бюджет”, каза Павлова. „Надявам се в следващия строителен сезон до пролетта на 2013 г. да можем да започнем изграждането на тези стратегически участъци”, посочи министърът. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена заяви, че по този начин ще се направи връзка със Сърбия, с другите две магистрали и ще има завършена пътна инфраструктура.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1408 4

Коментари 4

Добави коментар
дон пепе

2012.08.27 | 20:07

4
Така крадът , уппс Пардон строят от ГРОБ ,честит и спорен път.
60 000 000 лв. за 3 км. Тия са ненаситни.

2012.08.27 | 20:01

3
Ма моме ти утепа рибата с тая цена.

2012.08.27 | 20:01

2
Za samo 1 metar 20 000 lv. ! Za 2 m.gore-dolu zenata na 1 apartament !!! Tezi prestapnizi savsem za glupazi vzemat horata , 6tom si pozvolqvat da obqbqvat takiva zeni !!!!!!!!!!!!
ГРУБИЯ

2012.08.27 | 20:01

1
НЕ Е НОРМАЛНО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА РАБОТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РАЗНИ ПРОСТОТИИ В СОФИЯ.... СОФИЯ В КРАЙНА СМЕТКА НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини