Парламентът отне от "Възраждане" ръководството на комисията за службите

  • 24 януари 2024 16:51

  • 1883
  • 0
Парламентът отне от "Възраждане" ръководството на комисията за службите
© Novini.bg

Със 133 гласа "за" и 56 "против" парламентът прие проекторешение за промяна в правилника на Народното събрание във връзка с комисията за контрол над службите за сигурност. Въздържали се нямаше. По-рано днес депутатите удължиха заседанието си до приключване на тази точка, която беше включена допълнително в дневния ред. 

Също по-рано днес Комисията по правни въпроси подкрепи проекторешение за изменение на правилника на Народното събрание, внесено от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има. Предложението предвижда Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения да бъде конструирана и ръководена по модела на останалите парламентарни комисии, а именно с избор на председател и численост при спазване на съотношението в числеността на парламентарните групи.  

Досега комисията се формираше на паритетен принцип (равен брой депутати от всяка парламентарна група) и се председателстваше на ротационен принцип за една парламентарна сесия според числеността на парламентарните групи. Миналата седмица на принципа на ротацията председател на комисията стана Николай Дренчев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". От управляващото мнозинство обаче заявиха, че това е грешка, тъй като партията не изповядвала проевропейските ценности. 

Поредни грозни сцени в НС, Ганев и Божанков се обвиняват за имотни далавери и гей оргии

Отхвърлено беше предложението на "Има такъв народ" депутатите да могат да участват и в трета комисия, като не получават възнаграждение за това.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1883 0

Свързани новини

Водещи новини