ГЕРБ-Варна със сигнал до прокуратурата за издадени разрешителни "на ръба на закона"

  • 23 януари 2024 12:23

  • 857
  • 3
ГЕРБ-Варна със сигнал до прокуратурата за издадени разрешителни "на ръба на закона"
© Булфото (архив)

За издадени разрешителни, цитираме, "на ръба на закона", сигнализираха с писмо до медиите общинските съветници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във Варна. Те съобщават, че "работническо общежитие от апартаментен тип" ще се извиси на 15 етажа във варненския район "Владислав Варненчик". По думите им, разрешителното за строеж е издадено от новата общинска власт през декември от временно изпълняващата длъжността главен архитект на Варна Лидия Цекова. 

Общинските съветници припомнят, че проектът е бил спрян от бившата общинска управа и съобщават, че вече е в ход, предаде БНР.

ГЕРБ-Варна иска прокуратурата да провери дали има нарушения от длъжностни лица от общината по дело с частна фирма

Касае се за работническо общежитие от апартаментен тип в зона зад бензиностанция в район "Владислав Варненчик". По думите им, "грамадната нова жилищна сграда" е с над 20 000 кв. м. разгърната застроена площ. 

По данни на общинските съветници от групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във Варна Лидия Цекова е дала разрешение и за проект на друга фирма със собственик председателя на Строителната камара във Варна, като отново става дума за работническо общежитие във "Владиславово". 

Според позицията на съветниците, тези разрешителни са издадени на ръба на закона и говорят за пълно разминаване между думи и дела. От ГЕРБ-Варна уверяват, че ще подадат сигнал в прокуратурата срещу новия проект на шефа на Строителната камара и очакват Регионалната дирекция за национален строителен контрол да спре намеренията му, които определят като скандални. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.23 | 16:00

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.23 | 12:44

2
Тоест не е незаконно, но ГРОБ са ги прескочили, а те вече са планирани за какво да похарчат рушвета.

2024.01.23 | 12:36

1
НА РЪБА НА ЗАКОНА? ВАШИЯТ ПОРТНИХ НАПРАВО ПРЕСКАЧАШЕ ЗАКОНА!

Добави коментар

Водещи новини