Пламен Константинов: Държавата да инвестира в училищния спорт (видео)

  • 21 август 2012 12:26

  • 1299
  • 2
Пламен Константинов: Държавата да инвестира в училищния спорт (видео)
©

На пресконференция бившият волейболен национал Пламен Константинов, който е в редиците на политическа партия "Движение България на гражданите" заяви, че водената досега политика в областта на спорта не дава необходимите резултати, предаде репортер на Novini.bg.

Той призна, че спортното министерство е с най-малък бюджет сред останалите, но по думите му, трябва да има яснота къде отиват парите и как се разпределят между федерациите. Според него отчетността при изразходването на средствата е много слаба. Константинов попита риторично защо процесът не се контролира от министъра на спорта. "В българския спорт има федерации, които не развиват никаква дейност, но имат бюджет", добави той.

Според ПП "Движение България на гражданите" средства от бюджета за посочените федерации трябва да бъдат пренасочени към развитие на училищния спорт. Пламен Константинов заяви, че това е мястото, където се развива масовият спорт. От партията искат 0,3% от БВП да отиват за развитието на масовия спорт у нас.

Той посочи още, че и след извършения ремонт в базата на Белмекен тя все още не отговаря на изискванията за високопланинска база за спорт, тъй като в нея няма биохимична лаборатория. Ремонтът бил по-скоро козметичен. По думите му парадокс е, че уж се инвестира в спортни бази, а много спортисти се подготвят в чужбина. "Най-лесно се краде от строителство", намекна Пламен Константинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1299 2

Коментари 2

Добави коментар
вероника

2012.08.21 | 15:40

2
Като цяло идеята за влагане на по - голяма сума пари за спорта ми допада , но не ми допада това , че точно партията на Кунева го иска Тя не е човек , който мисли за хората и 100% има нещо гнило и тя очаква да има някаква изгода от тези пари .Нищо чудно да го прави и с цел реклама и привличане на избиратели , но хората не са толкова заблудени , че да повярват точно на нея.

2012.08.21 | 15:14

1
ми няма лошо, ама от партията на Кунрева да вземат да ги осигурят - и без това тя е пълна с милионери, да дадат по някой лев, вместо само да плюят и мехлюзят

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини