Мария Габриел се срещна в Давос с външните министри на Украйна и Великобритания

  • 17 януари 2024 17:06

  • 847
  • 3
Мария Габриел се срещна в Давос с външните министри на Украйна и Великобритания
© МВнР

Акцент в програмата на вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в Давос бе срещата ѝ с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и с държавния секретар на Обединеното кралство по въпросите на външните работи, Британската общност и развитието лорд Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., съобщиха от МВнР.

На срещата бе обсъдена помощта за Украйна и предизвикателствата пред страната.

"България ще продължи да отстоява последователната си позиция в подкрепа на Украйна. С усилията на трите парламентарни групи ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с бяха приети редица важни решения. Днес отново отправяме послание за обединени усилия в справянето с предизвикателствата", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Мария Габриел: България и САЩ отговарят заедно на регионални и глобални предизвикателства

По време на срещата с лорд Камерън бяха обсъдени и стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство и подписаната съвместна декларация. Във фокуса на дискусията бяха също така продължаващите действия за борба с нелегалната миграция, иновациите и възможността за партньорство в рамките на програмата на ЕС "Хоризонт Европа" - най-мащабната в света за наука и иновации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
847 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Истина

2024.01.18 | 16:33

3
Попаднали сте на " мек" политик.

2024.01.17 | 19:15

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
байдън и този кучи син

2024.01.17 | 17:18

1
стига сти я давали тази циганка

Добави коментар

Водещи новини