Антоанета Цонева: В държавния бюджет са заделени много средства за общините да подобрят инфраструктурата си

  • 10 януари 2024 16:47

  • 727
  • 2
Антоанета Цонева: В държавния бюджет са заделени много средства за общините да подобрят инфраструктурата си
© Демократична България

В държавния бюджет за 2024 г. има много средства за общините, заделени за капиталова програма и публични инвестиции, каза пред представители на медиите в Разград народният представител от Коалиция „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отАнтоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, предаде БТА.

Тя изрази задоволство от това, че за първи път всички общини, независимо от това кой кмет я управлява, получават финансиране за подобряване на инфраструктурата. “Надявам се местните управи да са подготвили добри проекти и с добро темпо да започне изпълнението им, което ще бъде в интерес на хората и подобряване на благосъстоянието им”, коментира депутатът от Разградския избирателен район.

На въпрос за високата цена на питейната вода в Разград Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в отговори, че ще предложи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. да бъде изслушан в парламента по темата. По думите ѝ той трябва да обясни как трябва да се калибрира законовата уредба, за да няма аномалии с високата цена на водата каквито съществуват в Разград, както и да обоснове „социалната поносимост“ в определената цена. Според депутата това ниво в Разград е отдавна преминато. Цонева отбеляза, че е провела разговори по темата с ръководството на Националния статистически институт. По думите ѝ е имала срещи и с представители на “Българския ВиК холдинг”, с които са обсъдени възможности за инвестиции от държавата в система „Дунав“. Според народния представител важно е да се работи и в посока постигане на консолидация на ВиК сектора със сливане на двете ВиК асоциации и двата ВиК оператора в област Разград, за да може да се инвестира във водоснабдителната система в региона.

Държавата отпуска 125 млн. лева за енергийно ефективно улично осветление на общините

Относно участието на министъра на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 и част от екипа му в извънредното заседание на Общинския съвет в Разград, свикано във връзка с миризмите в града, Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в отбеляза, че с това на практика е било показано как изпълнителната власт, след като е поела ангажимент, предоставя на гражданите информация за свършеното. Тя добави, че мониторингът на качеството на околната среда ще продължи, а по темата има да се свърши още много работа. Като добра новина народният представител открои отпуснатите от държавата средства в размер на над 1 млн. лева за изработване на инвестиционен проект за основна реконструкция на градската пречиствателна станция. 

Народният представител проведе днес в Разград първия си за годината приемен ден за жителите на областта. Срещите ѝ с гражданите вече ще бъдат в новия офис на коалицията на бул. “България” 13.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
727 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.10 | 19:48

2
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean
А,ЖЕНА.ТИ

2024.01.10 | 17:26

1
КЪДЕ.Е?

Добави коментар

Водещи новини