Росен Желязков разговоря с премиера на Виетнам

  • 08 януари 2024 15:52

  • 808
  • 3
Росен Желязков разговоря с премиера на Виетнам
© НС

Съществува неизползван потенциал в търговско-икономическите ни връзки и трябва да положим усилия на всички нива, за да може стокообменът между България и Виетнам да продължи да се повишава. Това отбеляза председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети на срещата си с министър-председателя на Социалистическа република Виетнам Фам Мин Чин, съобщиха от пресцентъра на НС.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, е на официално посещение във Виетнам. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе. 

България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция

Можете да разчитате на нашето желание да разширим двустранното сътрудничество в сферите на търговията, науката и технологиите, военното сътрудничество и насърчаването на сътрудничество между различните региони на България и Виетнам, подчерта виетнамският премиер. Той посочи, че България като член на ЕС и Виетнам като член на АСЕАН могат да бъдат надежден икономически мост между тези два големи съюза и да се допълват взаимно. 

Председателят на българския парламент посочи, че визитата му във Виетнам е израз на желанието на България за по-нататъшно задълбочаване на политическия диалог и сътрудничеството в областите на икономиката, инвестициите, свързаността, отбраната, върховенството на закона. Тук получих уверението на моя виетнамски колега – председателя на Националното събрание на Виетнам, че този наш стремеж е взаимен, подчерта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Министър-председателят на Виетнам подчерта по време на разговора, че виетнамският бизнес е отворен за инвестиции в селското стопанство, туризма, строителството и биотехнологиите.

България дава висока оценка на значителния напредък на Виетнам по пътя на обновлението и изграждането на съвременна пазарна икономика, както и успешното интегриране на страната в световните търговски вериги, отбеляза председателят на Народното събрание. Той подчерта, че динамиката на двустранните отношения през последните години е предпоставка за активизиране на икономическите контакти и през следващата година сме със сериозни очаквания от заседанието на предстоящата 24-та сесия на Българо-виетнамската смесена комисия в София.

Съществува неизползван потенциал в търговско-икономическите ни връзки, посочи Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той изрази надежда стокообменът между двете страни да нараства като вниманието бъде насочено към области с висока добавена стойност като енергетика, промишленост, високотехнологично земеделие, медицина, фармация, информационни технологии, иновации и туризъм. Влизането в сила на Споразумението за свободна търговия и за защита на инвестициите между ЕС и Виетнам ще способства за развитието на инвестиционния и търговски потенциал между България и Виетнам, смята председателят на Народното събрание. За нас от политическа гледна точка е важно, че съгласно това споразумение икономическите ползи вървят заедно с гаранциите за защита на трудовите права и устойчивото развитие, включително опазването на околната среда и борбата с климатичните промени, добави Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети

Отдаваме важно значение на четири основополагащи споразумения между ЕС и Виетнам, които превръщат страната ви в модел за развитието на отношенията на ЕС с държавите от Югоизточна Азия – Рамково споразумение за всеобхватно партньорство и сътрудничество, Споразумение за свободна търговия, Споразумение за защита на инвестициите, както и Рамково споразумение за съвместно участие в операции по управление на кризи на ЕС, посочи председателят на Народното събрание. 

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ „Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ „Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ „Има такъв народ“). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ!

2024.01.08 | 21:15

3
НОЖА ПРЕЗ ГЪРЛОТО В КУЧЕШКИЯ ЧЕРЕП!

2024.01.08 | 16:15

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.08 | 16:12

1
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!

Добави коментар

Водещи новини