Росен Желязков връчи отличия на виетнамски граждани, допринесли за развитието на отношенията България - Виетнам

  • 07 януари 2024 18:53

  • 880
  • 3
Росен Желязков връчи отличия на виетнамски граждани, допринесли за развитието на отношенията България - Виетнам
© Bulphoto (архив)

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети връчи отличия на виетнамски граждани, допринесли за развитието на двустранните отношения между България и Виетнам на официална церемония в Ханой.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 г.

Изключителна чест е за мен да връча наградите на тези достойни граждани на Виетнам, които са истински приятели на България, заяви в приветствието си пред присъстващите на церемонията председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той благодари на отличените за безкористната подкрепа, труда и енергията, които през последните 20 година са вложили за развитието на двустранните отношения.

Росен Желязков разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин Нгуен Суан Ки

От два дни съм във Виетнам и съм силно развълнуван от топлия прием и сърдечните приятелски чувства, които виетнамските граждани изпитват към България и нейния народ, посочи Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Усеща се по гостоприемството от страна на нашите колеги и приятели, хора, които са близки, сподели председателят на българския парламент.

Всеки от вас носи мил спомен от България, това ни прави по-силни и този капитал ние трябва да оползотворим, каза председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Днес двете държави трябва да покажат на народите ни, че ние желаем да бъдем заедно по пътя на ускорено икономическо развитие и да използваме потенциала, който има България като член на ЕС, а Виетнам в АСЕАН, отбеляза председателят на българския парламент. Доверието и приятелството са гаранция за развитието на двустранните взаимоотношения между България и Виетнам, добави той.

Уверен съм, че голяма заслуга за това страната ни да е позната и харесвана във Виетнам имат точно личностите, които днес ще получат заслужените си награди, подчерта той.

Отличия, грамоти и плакети на Народното събрание, получиха шест виетнамски граждани, които са подпомагали дейността на Асоциацията за приятелство Виетнам-България през последните 20 години.

Наградени за дългогодишната си работа за насърчаване на двустранните отношения бяха председателката на организацията в периода 2018 – 2023 г. Нгуиен Тхи Тханх Хъонг, заместник-председателят на Асоциацията генерал-лейтенант доц. Ле Тху Ха, Та Куанг Канх и Хоанг Ван Шанх. Получилите образованието си в България доц. Хоанг Тхай Лан и Нгуиен Чъонг Шън също бяха сред отличените за своя приос за развитието на приятелството между българския и виетнамския народи.

Церемонията по връчване на отличията е организирана от Българското посолство и Асоциацията за приятелство Виетнам-България с участието на членове на Парламентарната група за приятелство Виетнам-България. На нея присъстваха председателят на групата за приятелство Виетнам-България на Националното събрание, посланикът на Република България във Виетнам Павлин Тодоров и председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ „Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ „Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ „Има такъв народ“).

Последвайте канала на

Мая Йорданова
880 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.08 | 00:39

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw
worlok

2024.01.07 | 20:50

2
te horata doprinacqt ....ama vie mai otnasqte 30 god

2024.01.07 | 20:18

1
Браво на Народна Република Виетнам! Някога и НРБ беше икономически силна държава.

Добави коментар

Водещи новини