Общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на извънредно заседание на ОС – Видин

  • 29 декември 2023 15:25

  • 1785
  • 3
Общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на извънредно заседание на ОС – Видин
© Община Видин
Слушай новината Слушай новината

Общинските съветници от групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отново не се явиха на извънредното заседание на Общински съвет (ОС) – Видин.

Ясно искаме да заявим, че очакваме да спре този процес на беззаконие и да се вкарат нещата в законова форма и вид. Това каза на пресконференция председателят на групата Валери Василев, цитиран от БТА. По думите му общинските съветници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в много добре осъзнават какви са резултатите от последните избори, но всичко оттук нататък трябва да се вкара в законови рамки и да се тръгне по пътя, по който трябва да се върви. В момента в ОС е хаос и беззаконие, допълни той. На предходното извънредно заседание е приет бюджетът на община Видин, без да бъде гласуван в постоянните комисии. След което, без да се изчака периодът, през който областният управител може да върне решението, отново се свиква извънредно заседание. На него се разглежда актуализация на този бюджет. Това е поредното нарушение. Ето защо днес групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не присъстваше на заседанието, заяви Василев.  

Първи резултати от балотажа във Видин: Цветан Ценков печели с 62.4%

Във връзка с избора на председател на ОС във Видин общинският съветник Тихомир Станчев заяви, че Върховният административен съд (ВАС) е върнал решението на Административния съд (АС) във Видин, но последният още не е се е произнесъл с ново решение. Докато това не се случи, ОС - Видин няма председател, каза още той. „За нас има прекалено много предпоставки Светослав Славчев да не е легитимно избран председател на ОС и да продължава той да председателства и да свиква заседания“, допълни Станчев. „Според нас в днешното извънредно заседание няма нищо извънредно. В актуализацията на капиталовите разходи взимат шестдесетина хиляди от музеите, двадесетина и няколко хиляди от един ремонт в общината, за да се закупи високопроходим 4х4 служебен автомобил за нуждите на кмета и на общината, каза още Тихомир Станчев.

Припомняме, че ВАС отмени определение на АС - Видин, с което жалбата на председателя на ОС - Видин против заповедта на Областния управител от 29 ноември т.г., с която е върнато за ново обсъждане решението за избор на председател, е оставена без разглеждане и делото е било прекратено. ВАС е върнал делото за продължаване на производството. Със свое определение от 22 декември АС - Видин е спрял изпълнението на заповедта на областния управител, което може да се обжалва в седемдневен срок пред ВАС. След изтичане на срока съдопроизводствените действия по делото ще продължат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1785 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Niki2

2023.12.30 | 08:14

3
Сега като няма да влезем още в Шенген,няма и милионите от Европа. Бясни са:))

2023.12.29 | 15:36

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.29 | 15:36

1
свикнали са да гепят толкова, че не им се работи бадява само за заплати

Добави коментар

Водещи новини