Контрера, СОС: Трябва да се намери формула да се смирят духовете

  • 18 декември 2023 09:42

  • 707
  • 0
Контрера, СОС: Трябва да се намери формула да се смирят духовете
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в Общинския съвет е много фрагментирана. Очевидно някога сглобка ще има. Друг е въпросът какво ние си представяме под сглобка, защото се случват малко анормални неща, извън политическата логика. Това коментира пред БНР Карлос Контрера - общински съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в СОС. 

"Промяната и БСП направиха опит да направят римейк на кабинета "Кирил Петков", в който нямаха никакъв проблем да управляват с БСП. Но на местно ниво техните приоритети и концепции са доста различни", подчерта той.

Според него ПП-ДБ и Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите под някаква форма трябва да се разберат с ГЕРБ. 

Доц. Петър Чолаков: Ще има сглобка в СОС

"Не виждам никаква политическа логика да може държавата да се управлява от ПП и ГЕРБ, а Столична община да не може. Има противоречия, различния, но те се дължат на тоновете глупости и клетви, които се изприказваха преди и по време на кампанията. Сега е много трудно да се направи крачка нанякъде. Само че кметът трябва да намери формулата и да реализира това, което обещаваше на софиянци, иначе ще излезе, че е лъгал".

По думите му в момента има възможност някоя от по-малките групи да излъчи кандидат: 

"ИТН поддържат кандидатурата на Пламен Данаилов. Ето ви шанс и ПП, и ГЕРБ, и БСП, и "Възраждане" да покажат малко зрялост и да подкрепят кандидат, който е равноотдалечен от тях. Това може да бъде временно решение". 

В предаването "Преди всички" Карлос Контрера изказа мнението си, че абсолютизирането на процедурата за избор на председател показва известна форма на политическо дилетантство от страна на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и ПП. 

"Дори да има избран председател, ако нямате ясно оформено, скрепено мнозинство, на практика кметът може да бъде бламиран на всяка сесия и да бъде направен "на луд"", предупреди той. 

Според него ако няма ясно мнозинство в СОС, една по една системите ще започнат да блокират. 

"Големият проблем, за да сме в тази ситуация, е в "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" и в Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, защото те са хората, които искат да "лапнат слънцето" и с 8 общински съветници да управляват цялата община", коментира общинският съветник. Според него обаче на този етап ПП-ДБ не са готови да се освободят от политическото бреме "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и". 

Трябва да се намери формула да се смирят духовете, категоричен е Контрера. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини