Депутатите удължиха 9% ДДС за ресторантьорите до 31 декември 2024 г.

  • 12 декември 2023 19:50

  • 1430
  • 17
Депутатите удължиха 9% ДДС за ресторантьорите до 31 декември 2024 г.
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Депутатите удължиха диференцираната ставка от 9 % ДДС за ресторантьорите до 31 декември 2024 г. Това стана с гласуваните на второ четене текстове от Закона за данък върху добавената стойност. Поправките бяха направени от Ирена Димова от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и бяха гласувани със 184 гласа „за“, против – 7 и двама въздържали се.

„За“ бяха депутатите от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" -Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ), „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ и един от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. „Против“ бяха един депутат от ПП-ДБ и шестима от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. С „въздържал се“ гласуваха един от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и един от ПП-ДБ. 

Депутатите приеха още диференцираната ставка от 9% ДДС за общата туристическа услуга и за фитнесите да е в срок до 30 юни 2024 г. включително. 

Депутатите отхвърлиха предложението на народния представител Венко Сабрутев (ПП-ДБ) да отпаднат диференцираните ДДС ставки за ресторантьорите и фитнесите и съответно да бъде продължена мярката за туроператорите до средата на 2024 г.

Бюджетната комисия каза "не" на връщането на 20% ДДС за ресторантьорите от началото на 2024 г.

В хода на дискусията Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. призова диференцираното ДДС за ресторантьорите да отпадне, така че този бизнес да продължи да бъде толериран и коментира, че депутатите, които подкрепят диференцираната ставка или имат скрит ресторантьорски бизнес, или получават пари от тях. 

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от ПП-ДБ постави въпроса как ще се отговори на хората, които питат как това Народно събрание е приело 9% за ресторантьорите, но е оставило 20% за лекарствата. Аз призовавам ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ да обосновете причините, настоя Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и посочи, че привилегиите спират реформите. Министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обясни, че Министерството на финансите има два принципни подхода по този конкретен проблем – единият да се върнем към 20% ДДС, другият е да се приемат мерките за изсветляване в замяна остава 9% ДДС. Да се отхвърлят мерките за изсветляване и да остане 9% ДДС не е вариант, добави Василев и припомни, че мерките са свързани с издаването на касови бележки, софтуера в ресторантите, да се плащат заплатите по банков път. 

Бе прието увеличение на прага за регистрация на фирмите по ДДС от 100 хиляди лева на 166 хиляди лева, предаде БТА. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1430 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
????

2023.12.13 | 06:26

17
С,което се УДЪЛЖАВА и "гласуването" за ШАЙКАТА ОПГ"герб" ли ????

2023.12.13 | 05:49

16
помияри
Benson Moore

2023.12.13 | 03:28

15
Винаги бих бил благодарен на лекаря д-р Викрам Шарма, който ми даде нов живот финансово, тъй като купи един от бъбреците ми за неговите пациенти в неговата болница и оттогава повече от 5 месеца аз и моето семейство не сме познавали бедността отново. Попаднах на неговата реклама в интернет чрез една ЛОПЕС от ПЕРУ, която той купи, нейният бъбрек беше навсякъде и споделяше добрата си информация и видях неговия имейл за контакт като jaslokhospital20@gmail.com и направих необходимото и спазих всички правила и разпоредби, получих половината от парите за бъбреците, одобрени от Националната фондация за бъбреци, преди да се извърши трансплантацията. Използвам тази среда, за да кажа на всеки, който има финансови предизвикателства, да предприеме смела стъпка и да се свърже с този прекрасен лекар чрез имейл: jaslokhospital20@gmail.com Whatsapp: +17013531601 животът ви никога няма да остане същият.

2023.12.13 | 02:30

13
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА.

2023.12.13 | 02:30

14
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Наде.жда Дой.чева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ............ !!! На.дежда Дой.чева е близка приятелка с Поли.на Стан.чева, разобличена от Господари на ефира за изма.ми чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ......................................................................... !!! Пол.ина Ста.нчева Хамид и На.дежда Дой.чева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща на.дежда дойч.ева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила !!! МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ИСТИНА.
Снежко Снежев

2023.12.13 | 01:59

12
Колхозничката на Тиквата... Сачева ще да е доста доволна от успеха на вибратора си Алибегов:)))!

2023.12.13 | 00:16

11
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw
2

2023.12.12 | 23:43

10
МАФИЯ

2023.12.12 | 23:10

9
благодарение на биволицата Сач.....ва, заради любимия и Али Бей.

2023.12.12 | 23:10

8
благодарение на биволицата Сач.....ва, заради любимия и Али Бей.

2023.12.12 | 22:22

7
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини