Асен Василев обсъди проектите за свързаност по оста Юг-Север с посланиците на САЩ в България и Гърция

  • 12 декември 2023 16:12

  • 875
  • 2
Асен Василев обсъди проектите за свързаност по оста Юг-Север с посланиците на САЩ в България и Гърция
© Министерство на финансите
Слушай новината Слушай новината

Министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на проведе среща днес с посланиците на САЩ в България н.пр. Кенет Мартен и в Гърция н.пр. Джордж Цунис. Енергийната и транспортна свързаност на Балканите по оста Юг-Север от гръцкото пристанище Александруполис, през България и Румъния към Молдова, Украйна и Северна Европа беше основна тема на срещата, съобщиха от финансовото ведомство.

От страна на министър Василев беше заявена готовността на страната ни да развие проекти за изграждане на петролопровод и разширение на електропреносната мрежа, както и на сухопътна и железопътна връзка от Средиземноморското пристанище Александруполис през България към Румъния. Посланиците увериха, че САЩ са готови да подпомогнат регионалните усилия за повишаване на устойчивостта на енергийната и транспортна свързаност.

Н.пр. Джордж Цунис е в България в рамките на своята обиколка, която включва още Молдова и Румъния. Нейната цел е засилване на регионалното енергийно сътрудничество и инфраструктурната свързаност по коридора между Гърция и Украйна, както и насърчаване на по-устойчиво, проспериращо и сигурно бъдеще в Югоизточна Европа.

Голям инвеститор стъпва на българския пазар, ще се открият минимум 1 000 работни места

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.12 | 16:44

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
байдън и този кучи син

2023.12.12 | 16:20

1
ей с пермо ще ти е ба п утката майна изчезвай докато е време защото незнам москва

Добави коментар

Водещи новини