Депутатите се захванаха със Закона за местните данъци и такси

  • 12 декември 2023 16:09

  • 1557
  • 2
Депутатите се захванаха със Закона за местните данъци и такси
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите събраха кворум и започнаха работа на извънредно заседание.

Народното събрание обсъжда проект на решение за приемане на процедурни правила за избор на съдии в Конституционния съд от квотата на парламента. Точката бе вкарана като първа в дневния ред за днешното извънредно заседание по предложение на председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Проектът на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представянето и публичното оповестяване на документите, изслушването на кандидатите и избор на съдии в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание бе представен от Радомир Чолаков. 

Точката бе включена като първа от дневния ред за днес със 106 гласа "за", 50 - "против" и осем -"въздържал се". Депутатите отново заседават извънредно

В предварително обявения дневен ред за днес е второто гласуване на измененията в Закона за местните данъци и такси, в Закона за данък върху добавената стойност (ДДС) и в Закона за корпоративното подоходно облагане.

При разискванията в пленарна зала кандидатурата на всеки от кандидатите се представя от народен представител. Гласуването е явно чрез компютъризираната система за гласуване, като се извършва поотделно за всеки кандидат по поредността, определена в списъка на кандидатите. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако няколко кандидати са получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители, избрани са двамата кандидати, получили най-много гласове. Ако никой от кандидатите за съответните длъжности не получи необходимите гласове, Народното събрание приема решение за откриване на нова процедура за избори, се посочва в проекта на решение за определяне на процедурни правила.

Преди да бъде открита дискусията по така предложените процедурни правила Цончо Ганев от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ поиска 30 минутна почивка от името на групата. Това е изключително отговорна работа, каза той и отбеляза, че не е нормално правилата да се приемат, без народните представители да са имали възможността да се запознаят с доклада за тях, отбеляза Цончо Ганев. 

"Не трябва да забравяме, че в Конституционния съд има няколко висящи жалби, по които той още не се е произнесъл. Референдумът на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател например, по който странно защо той още мълчи, вероятно нарочно мълчи и се стига до ситуация, която е известна като откъс за правосъдие". Това каза от трибуната на НС лидерът на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател Костадин Костадинов след кратката почивка.

"ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" дори не разполагат с коригирания вариант, който бе гласуван на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание. Всичкото това бързане е показателно за нещо, което формацията алармира - оказва се натиск върху Конституционния съд, за да може да се вземе решение, с което да легитимира погазеното право на 604 000 българи да проведат референдум за запазване на българския лев.

Според него ПП-ДБ, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с панически осигуряват мнозинство в Конституционния съд (КС), което да гласува за погазването на Конституцията. "Подготвят се да вкарат техни хора, които, като влязат в КС, да наклонят везните в полза на нарушителите на конституционното право на българите да бъдат питани в полза на нарушителите на българската Конституция в полза на престъпниците в престъпното управление", възмутен е Костадинов.

"С какви очи излизате от трибуната и обяснявате кое как да стане. Вие сте просто едни възрожденци под наем", обърна се към ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател Искрен Митев от Продължаваме промянта", по повод обвиненята им за избора на съдии.

"Никой не е обсъждал с нас промените за избор на конституционни съдии. Ние не сме тук натискачи на копчета. Вместо сега да гледаме данъчните закони, вие вкарвате извънредни точки. Ние сме опозиция и не можете да искате подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ще се научите на ред и уважение, или винаги ще получавате червен бутон".

Това каза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател призоваха престъплението, което се извършва от управляващите да бъде наказано. 

"За тези хора няма закони, тези хора ви презират и не мислят за вас. Водят война срещу националните ни гордости, евроатлантическа шайка нещатсна". Така Костадинов се обърна към управляващото мнозинство.

Народното събрание в срок до 11 януари 2024 г. следва да излъчи своите кандидати за членове на Конституционния съд. Това решиха депутатите с приетата редакционна поправка в проекта на решение за определяне на процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представянето и публичното оповестяване на документите, изслушването на кандидатите и избор на съдии в конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Редакционната поправка бе направена в зала от Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от Продължаваме pромяната – Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) и бе гласувана със 127 гласа „за“, 47 – „против“ и  двама „въздържал се“.

Проектът на решение бе гласуван със 133 гласа „за“, 51 – „против“ и един въздържал се. Проектът на решение подкрепиха 58 депутати от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, 48 от ПП-ДБ, 26 от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. „Против“ гласуваха 32-ма от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, един депутат от ПП-ДБ, 12 от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ и шестима от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. С „въздържал се“ гласува един народен представител от ПП-ДБ. 

Депутатите се захванаха със Закона за местните данъци и такси - вносител Министерски съвет - второ гласуване.

Очаквайте подробнсоти!

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1557 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.12 | 14:43

2
БРАВО НА ТЯХ ИНАЧЕ ГЕРБ ЩЕ ВЪРНЕ КОРУПЦИЯТА И РЕЖИМА

2023.12.12 | 13:28

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини