Проф. Александър Маринов: Местните избори станаха повод за нови поведения, нова стратегия

  • 30 ноември 2023 09:03

  • 379
  • 6
Проф. Александър Маринов: Местните избори станаха повод за нови поведения, нова стратегия
© БНТ

Президентът показва, че може и трябва да се управлява по друг начин. Точно това очакват голяма част от българските граждани. Обществото иска да се прави политика по нов начин. Бюджетът се прави, за да функционира държавата и обществото да бъде удовлетворено.

Това заяви проф. Александър Маринов в ефира на БНТ.

"Проблемът е, че скандалите в парламента не са някакво театро, те са по същество и засягат важни въпроси. Ние всички се радваме, че управлението не пада, а то в крайна сметка трябва да върши работа", подчерта Александър Маринов.

По думите му, след като има хипотетична възможност президентът да наложи вето бюджета, това може да се случи.

"Единодушно мнението за този бюджет, изготвен от Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, е критично. Въпросът не е да имаме някакъв бюджет, а да имаме приемлив бюджет", каза Маринов.

Професор Александър Маринов коментира, че местните избори са били една от причините за нова стратегия на управление на някои от водещите партии в парламента.

"Местните избори станаха повод за нови поведения, нова стратегия. Местните избори породиха напрежение във всяка една от партиите и бяха поредният тест, макар и косвен, за правителствената програма, която не се изпълнява", уточни той.

Според проф. Маринов ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е втора политическа сила и избирателите им са затворени в едни етногеографски граници.

"Те имат нулево присъствие в големите градове на страната. Такава партия не може да претендира за водеща. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с винаги са били силни, но се държат далеч над реалния си капацитет. Заявките за места в изпълнителната власт на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на не са достатъчно подплатени с ресурс, за да бъдат наложени по този начин ", обясни професорът.

Той обясни, че ситуацията около промените в конституцията е доста неясна, защото има много сериозни противоречия вътре в т. нар. конституционното мнозинство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
379 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.30 | 11:34

6
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
jorj

2023.11.30 | 10:36

5
Този е професор, колкото е и космонавт! Докога кому уродите ще се изявяват в медиите! Време е да отидат на заслуженото си място с полагащото им се раирано облекло! Докато обществото неизпълни тава няма да има просперитет на България, постоянно ще живеем в пост съветска кочина!
Иван

2023.11.30 | 09:35

4
Не знам защо изобщо искате мнението на този ДС- ЗЛОДЕЙ!!!

2023.11.30 | 09:28

3
лъже-"професор" и съдържател на явочна квартира на ДС, най-гнусната сган от агентите бяха тия.

2023.11.30 | 09:18

2
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2023.11.30 | 09:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини