"Възраждане" иска отпадане на забраната за влизане на по-стари автомобили в центъра на София

  • 29 ноември 2023 10:57

  • 496
  • 2
"Възраждане" иска отпадане на забраната за влизане на по-стари автомобили в центъра на София
© Булфото, архив

От 1 декември 2023 г. влиза в сила забрана за влизане в центъра на София на стари автомобили, която ще важи от декември до края на февруари, реши в края на миналата година Столичният общински съвет (СОС) с приемането на доклада за промени в Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община.

Вносители са общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС, а ПП-ДБ-СС са притеснени единствено, че нямало информационна кампания, но иначе подкрепят мярката.

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" сме категорични, че тази мярка е дискриминационна и нелепа. Няма да доведе до реално подобряване на качеството на въздуха в София, а е вероятно и да го влоши, когато на старите автомобили се налага да изминават повече километри, за да обиколят центъра и така ще замърсяват повече.

Трябва да се отбележи също, че това е първа крачка, която засяга около 20% от автомобилите или 50 000 коли, но ще последват и втори и трети етап, които ще обхванат приблизително от 40% до  60% от автомобилите, като най-старите ще имат забрана за влизане в район с размерите на Зелената зона.

Създаването на подобни кръгове със забрани за повече от половината автомобили в София е сегрегация на столичани според доходите и съответно възможностите им да използват по-нов и скъп автомобил, посочиха от пресцентъра на партията. 

Обмисля се гратисен период за забраната за влизане в центъра на София на най-замърсяващите автомобили

Позицията на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" е категорично против подобни бутафорни мерки и ще внесем в Столичния общински съвет предложение за пълното отпадане на забраната.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.11.29 | 11:46

2
Здравомислещите хора

2023.11.29 | 11:14

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини