Министерство на финансите: ДДС - то на лекарствата няма да се променя

  • 16 август 2012 08:01

  • 1591
  • 2
Министерство на финансите: ДДС - то на лекарствата няма да се променя
©

Необходими са допълнителни усилия от страна на БДЖ, за да се справи самостоятелно компанията и да не разчита на държавните субсидии.

По 50 лв. на човек  се пада на година да се дават на дружеството, каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам. - министъра на финансите Владислав Горанов.

Той поясни, че положението в железниците е усложнено от 2010 година. "Натискът за реформи върху БДЖ не е спирал. Лично министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е ходил на крак в сградата на ръководството на железниците, но напредък няма", каза Горанов.

Относно имотите на БДЖ, зам. - министърът на финансите съобщи, че се разглеждат имоти на компанията, които ще бъдат взети в полза на държавата и ще се предоставят директно на големите общини. Кметът на Пловдив вече е проявил интерес към такъв имот.

Във връзка с искането на министъра на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, за намаляване на ДДС - то на лекарствата, Горанов заяви, че изобщо няма как да стане това нещо. Той бе категоричен, че това е твърдата позиция на Министерство на финансите. По думите му, намаляването на ставката би имала ефект няколко месеца, но не и постоянно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.08.19 | 19:18

2
Защо в държавата с най-ниски доходи в света се продават храни и лекарства на цени по-високи от тези в ЕС?
асд

2012.08.17 | 22:40

1
зашо просто не бяхте сложили за заглавие БДЖ ??

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини