Премиерът Денков: Мнозинството на национално ниво трудно може да се реализира във всяка една община

  • 14 ноември 2023 15:30

  • 1503
  • 13
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С Васил Терзиев сме се срещали инцидентно преди това и днес имахме опознователна среща.

Това заяви премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, след като се срещна с новия кмет на София Васил Терзиев. "Поставени бяха въпроси за финансирането на културата, инфраструктурата, образованието - всички теми, по които ще трябва да работим в следващия период. Начертахме основните насоки, по които ще работим. Нуждите на общините трябва да бъдат вкарани и в държавния бюджет. Това е причината в следващите дни ще проведем среща и с НСОРБ", разкри Денков. 

"Вотът на недоверие утре ще бъде още една добра възможност да разкажем на хората какво е направено в последните две години в сферата на отбраната. Много процеси се движат и обществото трябва да бъде информирано. Готови сме да чуем критики и да се съобразим с тях, ако са градивни. Мнозинството на национално ниво трудно може да се реализира във всяка една община. И днес призовах кметът на София да не затваря нито една опция пред себе си", отговори министър-председателят Денков на журналистически въпроси.   

Денков наблюдава следизборна психотерапия в ГЕРБ

"Цялата кореспонденция тече между УЕФА и БФС. Държавата няма права да се намесва. Ние можем само да помогнем. МВР ще съдейства за обезпечаването на сигурността при провеждането на футболната среща. Утре от МВР ще дадат брифинг и ще оставя на тях да обяснят подробно. До тази ситуация обаче се стига, защото в последните години българският футбол върви упорито надолу. БФС трябва да си дадат сметка, че те са отговорни за тази ситуация. Държавата няма права да се намесва пряко, но на всички е ясно, че трябва промяна", коментира премиерът сагата около провеждането на футболния мач между България и Унгария.  

"Официален отговор от президентството за председателя на ДАНС няма. Когато на някой му липсва аргументи, той започва да използва епитети. Думите от сутринта на президентския съветник са епитети, а не аргументи. Мотивите за освобождаването на г-н Тончев са качени на сайта на МС. Качени са и мотивите, с които е сменен неговият предшественик и всеки може да ги сравни. Нека да обсъдим фактите - всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента Радев чрез неговите служебни правителства. Факт. Единственият начин да се назначат ръководители на служба е чрез съгласуване между премиера и президента. Тезата, че някой може да овладее службите, при положение, че винаги има съгласуване, е невярна и това е факт. Предпочитам да говорим за фактите, а не да коментирам чужди думи", коментира акад. Денков днешното интервю на президентския съветник Димитър Стоянов относно смяната на шефа на ДАНС и че аргументите на правителството за тази смяна са "нефелни".  

Асен Василев: Данъците за бизнеса няма да се повишават през следващите години

"Предстоят срещи със заинтересованите страни за бюджета. Бюджетът е на етап обществено обсъждане. На края ще бъде внесено това, което е минало през този съгласувателен процес. Някои от критиките си противоречат. От една страна се искат допълнителни разходи, от друга страна се иска намаляване на приходите. Ясно е, че трябва да има срещи, разговори и дискусия за бюджета. Финансовият министър ще води разговори и ще се опита да удовлетвори максимален брой искания, които не си противоречат. Проектобюджетът ще бъде внесен в НС и депутатите ще вземат крайното решение. За мен е правилно бюджетът да бъде с 3% дефицит. Не забравяйте, че миналата година хората, които сега настояват за по-рестриктивен бюджет, вкараха допълнителни 900 млн. лева раходи. Финансовият министър ще трябва защити приходите и балансираните раходи, но в крайна сметка депутатите ще решат. По отношение на таксите за преноса на руски газ, в момента тече много оживена дискусия с ЕК. Трябва да се прецизира текста на закона, за да бъде абсолютно еднозначен и да няма разминавания. До колкото знам приходите от тези такси са предвидени в проектобюджета. Нашите разговори с ЕК показват, че ние имаме право да налагаме тези такси. Този разговор ще продължи", завърши премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1503 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2023.11.14 | 19:04

13
ПЕД. ЕРАС

2023.11.14 | 18:49

12
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
Ели Ергеледжиева

2023.11.14 | 18:21

11
желая як секс пишете ми на Фейсбука
България

2023.11.14 | 18:12

10
Денков слуга на Козяк
България

2023.11.14 | 18:05

9
Денков е КУКЛА НА КОНЦИ
очилата шушумига

2023.11.14 | 17:19

7
Очилатата шушумига пак се прави на велик философ. Има една поговорка обаче - не плюй там от където може да ти се наложи да пиеш вода а шарлатаните точно това и правят. Има и друга поговорка - като не можеш да целуваш ръка ще целуваш г.ъ.з и точно това ще им се случи.

2023.11.14 | 16:41

6
Милиони са на улицата в Мадрид срещу промени в конституцията изискани от международния икономически форум.

2023.11.14 | 16:23

5
Само глупости дрънкаш,идиот
ШЍИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.14 | 15:48

2
КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ДУПНИЦА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ФАЛШИВИ ЕВРО БАНКНОТИ .... .. ИМА ПРИСЪДА В ГЪРЦИЯ ........,АААААААААААААААААХХХХХЙЙЙ ......ЯКОООО ШИИИБААААМ ПАК ЧЕЕРРРВЕНИТЕ СССФИИИНЕ ОТ КОСТА КОПЕЙКАТА ФАШИСТА КОПЕЙСКИ БОООКЛУК ТАКЪВ ИЗЛЮПЕН ОТ ПУТИНОВИЯ АААНААААЛ ШИЗОФРЕНИЯ ФАЗА КРЕМЪЛ ..
ШЍИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.14 | 15:51

4
ЛЮЛЯК ...ДА НЕ СИ ТИ .....?;??
ШЍИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.14 | 15:50

3
МЕТОДИИИИИ ЗАХАРИНОООООООВ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ..СЕ КАЗВА......ААААААААААААААААААААХХХХХХХХЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

Добави коментар

Водещи новини