"Атака" никога не била купувала гласове

  • 12 май 2011 13:45

  • 1389
  • 1
"Атака" никога не била купувала гласове
©

Парламентарната група на "Атака" също има свои предложения за промени в Изборния кодекс, които ще обяви на по-късен етап. Това каза депутатът Десислав Чуколов след среща на ПГ на "Атака" с представителите на Венецианската комисия.

Обстойно обяснихме какви са позициите на "Атака", с какви позиции сме влезли в комисията, която изработи изборния кодекс, с идеята, че трябва да направим така, че думата политика да престане да бъде мръсна дума.

Настоях да проверят, че партия "Атака" е единствената политическа сила досега, която не е обвинявана в купуването на гласове по простата причина, че никога не сме го правили, каза Чуколов.

Той посочи, че са настояли за промени да не се допуска повече купуване на гласове. „Говорихме за изборния туризъм, за автобусите, които пристигат от Турция, за циганските малцинства, които са контролирани от няколко цигански барона, по начин, по който да се спазарят със съответната партия и да получат съответните гласове.

Посочихме нещата, които биха помогнали в тази посока. За уседналостта говорихме, че ние настояваме, тя да бъде 18 месеца”, заяви Чуколов. Той посочи, че вече в редица общини има хора, където са настанени цигански семейства.

Чухме и тяхното мнение по въпроса, те не уведомиха, че сега проучват отказът на Конституционния съд за определени текстове, каза още Чуколов.

Чукулов каза още, че разговорът е преминал чисто пожелателно. Според Чуколов е ясно, че Любен Корнезов е убедил Конституционния съд за това решение. Той посочи, че ако е било прието предложението на "Атака" – то тогава е нямало да има такива манипулации.

Последвайте канала на

1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.27 | 14:41

1
да бе да напишете в тубето цигани от село завой за 30 лв гласуват за атака хахах тея глупости ги разправяте на Дани от фитнеса хахаха

Добави коментар

Водещи новини