БСП не събра нужните подписи за втори вот на недоверие, получиха отказ от "Възраждане"

  • 23 октомври 2023 15:47

  • 1738
  • 8
БСП не събра нужните подписи за втори вот на недоверие, получиха отказ от "Възраждане"
© Bulphoto, архив

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е събрала достатъчно подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров във връзка с подготвяния вот на недоверие, който се явява втори, след като гласуваният на 13 октомври вот, внесен от опозицията, за провал в сектор "Енергетика" не успя да събори кабинета.

"Обявеният от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вот на недоверие за провал на правителството в областта националната сигурност и отбрана предизвика широк обществен интерес. Още с анонсирането на нашето намерение получихме уверение от “Възраждане” и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", че ще получим подкрепа, след като подготвим и обсъдим мотивите към него. След като разписахме тези мотиви, ИТН веднага и коректно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вариант на мотивите, получихме и такива от “Възраждане”. Приехме окончателен текст, изпратен и одобрен и от двете политически сили, обясни Зафиров. 

По думите му от ИТН са съгласни подписите да бъдат внесени веднага и да бъде иницииран вот на недоверие към правителството. 

"От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" получихме отказ с мотиви, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот. Само нашите подписи и тези на ИТН не са достатъчни да внесем такъв вот", каза още Зафиров.

Според него “Възраждане” отказват да дадат нужния брой депутати за реализиране на вот на недоверие и това поставя въпрос защо в предизборна кампания се е провел вот на недоверие заради провал в сфера енергетика, а сега втори не се реализира.

Кабинетът оцеля, очаквано вотът на недоверие не мина

Депутатът коментира, че въпреки гръмко обявените обещания, в условията на една засилваща се геополитическа нестабилност и припламващи ежедневно конфликти в различни части на света, рисковете пред страната растат.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1738 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.10.23 | 17:57

8
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.23 | 17:01

6
Нещо се изпокараха сите болшевики У параламенту.

2023.10.23 | 17:55

7
Ша са кротнат след изборите и ша си продължат далаверката, споко, цирк за малоумонаселението.
Прецакани

2023.10.23 | 16:25

2
Ха, ха, ха - наеВаните тъпаци. А бе защо всички в тази партия са такива шопари и свине като този на снимката и Краднелия? Купища сланина от ояждане с крадени пари.

2023.10.23 | 17:00

5
Ми като другите партии, ти кво искаш да изостават ли.
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.23 | 16:32

3
АААААААААААААХХХХХХХХХХХХАААА

2023.10.23 | 16:56

4
Значи яко шибаш ТИКВУНЯ, той най големия болшевишки лумпен, хахахаха да си шибаш господаря хахахаха.

2023.10.23 | 16:23

1
Я, имкои са сега първата парламентарна сила на путьо в нашия парламент? Копейковците, кyPнелия или чалгарите?

Добави коментар

Водещи новини