Мария Габриел: С иновации и млади хора, Балканите могат да се превърнат в център за развитие на музикалната индустрия

  • 19 октомври 2023 22:40

  • 942
  • 5
Мария Габриел: С иновации и млади хора, Балканите могат да се превърнат в център за развитие на музикалната индустрия
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е патрон на мащабната международна музикална конференция „SoAlive“, която ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври в София. В откриването тази вечер се включи и министърът на културата Кръстю Кръстев.

Събитието, организирано от Рут Колева и Мила Георгиева, събира представители на големи музикални компании като „Warner Music”, „Ninja Tune”, „Global Records”, експерти от платформите „YouTube“ и „Spotify”, както и организатори на популярни европейски и международни фестивали – „Mad Cool“, „Live Nation Madrid“ и др. Конференцията дава възможност на артисти от България и целия Балкански полуостров да обменят опит, информация и знания с повече от 60 ключови фигури от индустрията.

„Културната дипломация и изкуствата укрепват връзките между народите и взаимното разбирателство. Музикалната конференция „SoAlive“ е още една възможност за дискусия относно стратегии, инициативи и идеи в сферата на културната дипломация. Тя демонстрира силата на музиката и изкуствата и неразделната им роля в създаването на разказ, показващ културното богатството на региони от целия свят“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Националният съвет за хората с увреждания одобри промени в наредбата за медицинските изделия

Целта на „SoAlive“ е не само да представи българската култура и музикално творчество, но и да позиционира страната като важен център в европейската музикална индустрия. В изказването си, вицепремиерът и министър на външните работи постави акцент върху потенциала на региона, връзката между културната дипломация и дигитализацията, и подкрепата за младите таланти.

„Конференцията е различна с това, че поставя акцент върху културното и историческо наследство на Балканите. Целта е да популяризираме това наследство и в същото време подпомогнем достъпа на творците от Балканите и Югоизточна Европа до по-широкия европейски музикален пазар. Важно тук е да се възползваме от възможностите на цифровата ера, тъй като новите технологии остават в основата за развитието на музикалната индустрия“, коментира още вицепремиерът.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова наблегна и на нуждата от привличане на млади таланти в сектора. Според нея връзката между културата и иновациите е ключът за това секторът да бъде по-атрактивен, динамичен и даващ повече перспективи за кариерно развитие на младите. „С иновации и млади хора, Балканите могат да се превърнат в център за развитие на музикалната индустрия“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
942 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ъзис орфеев

2023.10.20 | 06:10

5
Столица на турбо фолка .

2023.10.20 | 05:51

4
Иба кукувицата.

2023.10.20 | 05:35

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.20 | 01:20

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
иванчо

2023.10.19 | 23:22

1
Колко умна жена и как безсмилено говори направо съм възхитен

Добави коментар

Водещи новини