МФ работи по делото на ЧЕЗ срещу България

  • 19 октомври 2023 17:06

  • 851
  • 1
МФ работи по делото на ЧЕЗ срещу България
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Министерството на финансите заявява, че категорично не отговарят на истината разпространените в медии твърдения, че страната ни ще загуби арбитражното дело на ЧЕЗ срещу България в Международния център за решаване на инвестиционни спорове към Световната банка във Вашингтон поради спиране на плащанията към международната правна кантора, която представлява страната пред арбитражния трибунал.

В момента Министерството на финансите прави преглед на предявените от кантората фактури, като всякакви въпроси относно фактурираните разходи са предмет на разговори между двете страни. Това е нормален процес по преглед и одобрение на големи плащания от страна на държавата и по никакъв начин няма да повлияе на защитата на страната. Подобни твърдения само биха попречили на нормалната работа по подготовката по делото. 

"Еврохолд" вече притежава 99% от "ЧЕЗ Разпределение" и 97% от "ЧЕЗ Електро"

Дирекция „Съдебна защита“ на Министерството на финансите работи с международната кантора по подготовката на защитата по арбитражното дело, въпреки че директорът й Иван Кондов е в болнични от два месеца, съобщават от пресцентъра на МФ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.19 | 21:44

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини