Министърът на транспорта: Към момента няма полет до Израел на български авиопревозвач

  • 18 октомври 2023 07:47

  • 767
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Изключително сериозна е ситуацията в Близкия изток. Към момента МВнР разполага с пълната информация, която да даде при нужда за евакуация на български граждани от Израел. Към момента няма полет до Израел на български авиопревозвач, но сме готови да реагираме, когато получим знак.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1995

Това заяви министърът на транспорта Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по БНТ.

Той препотвърди, че няма информация за български гражданин или гражданка като заложник в Ивицата Газа.

"МВнР работи с координация с посолството ни в Израел. Като цяло те управляват цялата мисия по евакуация. Ние съдействаме за транспортната операция, така че когато получим знак или сигнал, че непременно трябва да се организира полет до Израел, ние правим всичко възможно това да се случи по най-бързия начин", обясни Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, министър на транспорта и съобщенията.

Корабът Рожен плава под малтийски флаг, корабът се намира в зона, която не е обявена като военна. Към момента ситуацията не е сложна.

Имаме общо три екипажа, които се обучават в момента за спешната върздушна медицинска помощ, каза той.

Догодина ще дойде и вторият хеликоптер в България, каза министърът.

Българските моряци от кораба "Рожен" най-вероятно ще се приберат у дома днес

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
767 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.18 | 09:26

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини